Sve spremno za školu

Većina osnovnih škola na području grada i ovog septembra će spremno dočekati đake u svježe okrečenim i uređenim učionicama, sa zamijenjenom stolarijom i podovima, novom fasadom te saniranim mokrim čvorovima.
Potvrdio je to i predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola banjalučke regije Miroslav Popržen.

– Avgust je mjesec kada sve radove u školi privodimo kraju, a po svemu sudeći sve škole na području grada će biti spremne za početak nastave 1. septembra – rekao je Popržen, koji je i direktor OŠ “Sveti Sava” na Laušu.

Dodao je da je pri kraju ljetno održavanje, krečenje, farbanje, a unijeli su i neki novi namještaj.

Direktorica OŠ “Branko Ćopić” Branka Špirić kaže da su pripreme za početak nove školske godine u toku.
U toku je krečenje učionica, ali i popravljanje sanitarija. Naručili smo klupe i stolice pa očekujemo to da stigne – kazala je Špirićeva, dodajući da su donaciju klupa i stolica za jednu učionicu dobili od grada.

Očekuju, kako kaže, da im stignu i udžbenici, a potom slijede i sjednice nastavničkog vijeća, čija su tema raspored časova, smjene, zvonjenja i sva zaduženja radnika škole.
Za novu školsku godinu punom parom se pripremaju i u OŠ “Ivo Andrić”, koja trenutno ima 955 učenika.

– Krečili smo dva sprata, podrum, hodnike i farbali radijatore, a u jednu učionicu smo postavili laminat. Nemamo novca za novi namještaj – kazala je direktorka ove škole Željka Opačić.
Učenike ove škole čeka i uređeno školsko dvorište, a stigli su im besplatni udžbenici, koje odjeljenske starješine sortiraju da bi ih roditelji preuzeli.

Početak nove školske godine spremno dočekuju i u OŠ “Stanko Rakita” u Vrbanji, gdje majstori ovih dana imaju pune ruke posla.

– U procesu je zamjena kotlova na pelet i nadamo se da će to biti završeno do početka sezone grijanja – kazao je direktor ove škole Darko Branković.

Bronzani Majdan
Direktor Osnovne škole “Mladen Stojanović” u Bronzanom Majdanu Nenad Mihajlović kaže da ove godine nisu imali većih ulaganja, jer je lani na školi urađena nova fasada.

– Ovu godinu očekujemo spremno i nadamo se da će biti riješen prevoz, a raspisani su i tenederi za javne nabavke uglja i drveta – kazao je Mihajlović i dodao da je ove godine upisano svega osam učenika i da je to najveći problem, piše Glas Srpske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI