Sutra rade vrtići, zbog zemljotresa zasjedao Štab za vanredne situacije

Imali smo pet prijava oštećenja objekata u Banjaluci, padali su bojleri, slike i slično, prijavljeno je oštećenje pasarale na Zapadnom tranzitu koja je zatvorena i koja nije za korištenje, rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković nakon večerašnje sjednice gradskog Štaba za vanredne stuacije.

Iz preventivnih razloga smo odlučili da se zabrani za upotrebu ovu pasarelu dok ne utvrdimo da li je za upotrebu – kazao je Stanivuković.

Naveo je da je Štab donio određene zaključke.

– Tim za komunikaciju je dužan da obavještava o situaciji i od večeras je ojačan i operativno komunikativni centar. Sve ostale službe koje rade na zaštiti i spasavanja u gradu da ojačaju svoje aktivnosti. Sutra će vrtići normalno da rade a roditelji će odlučiti da li će roditelji da pošalju svoju djecu ili ne – kazao je on.

Sutra će civilna zaštita posjetiti privatne i javne vrtiće kako bi ih podsjetili zaposlene koje aktivnosti u slučaju potrebe trebaju da preduzmu.

– Molimo građane da prate inforimacije putem sredstava informisanja i da ne podliježu panici – naveo je Stanivuković.

Vesna Šipka iz Odsjeka za civilnu zaštitu je kazala da su građani „dozvolili sebi određenu paniku”.

– Današnje podrhtavanje moglo je uzrokovati ljuljanje visokih objekata i padanje predmeta koji nisu bili čvrsto pričvršćeni. Kada su u pitanju oštećenja moguće su jedino manja oštećenja fasade a u najgorem slučaju veća oštećenja objekata koja u i prije bila u loše stanju – kazala je ona.

Napomenula je da je danas bilo primjetan stepen panike koja se kako kaže širila društvenim mrežama.

Ne postoji način da se predvidi zemljotres – napomenula je ona i dodala da je moguće da se i u nerednom periodu osjete određena podrhtavanja tla. Zamolila je građane da ne paniče.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI