Sutra podjela besplatnog krompira, po glavi 10 kg

Udruženje povrtara Republike Srpske organizovaće sutra u Banjaluci akciju podjele 37 tona krompira, od čega 20 tona za građane i to na pet lokacija u gradu.

Predsjednik ovog udruženja Brane Mastalo rekao je Srni da će krompir dijeliti kod kuhinje “Mozaik prijateljstva” u Obilićevu, kod benzinske stanice “Tioil” u naselju Lauš, kod benzinske stanice “Eurobenc” na Starčevici, a u Boriku i Novoj varoši kod supermarketa “Moj market”.

On je naveo da će 17 tona biti podijeljeno Domu penzionera, “Merhametu”, “Karitasu”, Domu “Rada Vranješević”, Crvenom krstu, kuhinji “Mozaik prijateljstva”, Zavodu “Dr Miroslav Zotović” i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Iako je ranije bilo najavljeno da će biti podijeljeno 30 tona krompira, Mastalo je rekao da je količina povećana jer su iz pomenutih organizacija i ustanova potvrdili da imaju prostora za skladištenje većih količina.

Mastalo je sugerisao porodicama da, iako količina nije ograničena, ne preuzimaju više od dvije vrećice krompira od po 10 kilograma, kako bi što većem broju ljudi bio dostupan.

Podjela krompira planirana je za 11.00 časova.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI