Šutirajući trojke kupili traktor sa priključnom kosom za porodicu Kosovac!

Još jedan traktor stigao je za još jednu vrijednu porodicu. Ovaj put za porodicu Kosovac iz mjesta Radinjača kod Banjaluke. Porodica je u prethodnom ratu izbjegla iz mješta Lušci Palanka koje se nalazi kod Sanskog Mosta i koje je nakon rata pripalo Federaciji BiH.

Kosovce su iz organizacije Srbi za Srbe prvi put posjetili početkom 2018. godine, a porodicu čine otac i majka porodice Nedeljko (48) i Stanka (42) i njihovo četvoro djece Jovana (23), Bogoljub (19), Milica (16) i Nikola (8).

Sa dosta ograničenim mjesečnim prihodima od invalidnine po osnovu ranjavanja u ratu koju ostvaruje otac porodice i dječijeg dodatka, porodica se, da bi nekako preživjela i izvela djecu na pravi put, najviše oslanja na poljoprivredu. S obzirom na veliko imanje koje imaju u Lušci Palanci i koje obrađuju i s obzirom da i u Radinjači u kojoj žive održavaju nekoliko njiva, donacija u vidu traktora sa priključnom roto-kosom će im mnogo značiti.

Ukupna vrijednost donacije iznosi 12.500,00 KM – traktor 11.000,00 KM i roto-kosa 1.500,00 KM, a sredstva za porodicu Kosovac su prikupljena na turnirima Trojka iz bloka u Torontu i u Banjaluci.

Izvor: Srbi za Srbe

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: