Suspendovan policajac-izbacivač koji je premlatio maloljetnika

Nemanja Ćulum (29) iz Banjaluke, pripadnik Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata MUP-a RS, uhapšen je zbog sumnje da je ispred banjalučkog noćnog kluba “Prestiž” sredinom prošlog mjeseca učestvovao u tuči u kojoj je pretučen maloljetnik, a potom je i suspendovan.

Potvrdili su to za “Nezavisne novine” odlično obaviješteni izvori, koji dodaju da sporni događaj datira od 12. februara u 0.55 časova.

“Tada je povrijeđen maloljetnik, a odmah su na mjestu događaja uhapšena dva radnika obezbjeđenja, Siniša B. i Mladen D.”, ističu izvori “Nezavisnih novina”.

Policija je, potom, nastavila istragu, koja ih je dovela do Nemanje Ćuluma, a kojeg su zatim uhapsili pripadnici Policijske uprave Banjaluka.

“Sumnja se da je te noći učestvovao u premlaćivanju maloljetnika, te da je nakon toga otišao kući i vratio se u novoj garderobi, odnosno presvukao se. Naime, taj prostor pokriva video-nadzor jedne kompanije. Policija je toj kompaniji poslala zahtjev, kako bi dobila snimak video-nadzora. Ta kompanija je snimak dostavila 24. februara. Na taj način utvrđeno je da je i Ćulum učestvovao u tuči, iako radnici obezbjeđenja to ranije nisu rekli tokom ispitivanja. Snimak pokazuje da je Ćulum udario maloljetnika”, ističu izvori “Nezavisnih novina”.

Kako dodaju naši sagovornici, čim je policija to utvrdila, Ćulum je uhapšen a potom je uslijedila i suspenzija.

“Ćulum je od septembra 2021. godine pripadnik Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata, a zanimljivo je da se od tada vodi da je na bolovanju”, kažu naši sagovornici.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI