“Superbrke” prikupile rekordnu svotu novca

Neformalno udruženje građana “Superbrke” iz Banjaluke tokom akcije Movember prikupilo je rekordnih 8.352 KM u takozvani “Brkin fond” iz kojeg će pomoć ove godine biti upućena Daliboru Jokiću i Mirelu Kovaču koji se bore sa karcinomom testisa.
Aukcijom fotografija i izborom najbrke u kafeu “Pause”, završen je sedmi po redu Movember u Banjaluci, koji pored humanitarnog karaktera ima za cilj da se probudi svijest o muškom zdravlja, a posebno raku testisa i prostate.

“Superbrke” posebno su zahvalni svim partnerima koji su podržali akciju i tako pomogli da ovaj iznos bude najviši u odnosu na prethodne godine.

– Zaista smo srećni što smo ove godine podigli stvari na viši nivo. Možemo reći da su oba cilja ispunjena, a to su edukacija i prikupljanje pomoći. Ekipa iz SaMSIC, Komiteta za razmjenu studenata medicine RS, nas je pratila na svakom događaju koji smo organizovali i direktno su sa ljudima pričali o edukaciji. Jako je važno istaći da su nas ljudi sami kontaktirali da pomognu, što naš uspjeh čini većim – rekao je Zoran Šišić, član “Superbrka”.


Iz ovog udruženja kažu da su u Specijalističkom centru Avala, koja je tokom novembra besplatno radila tumor markere, svi termini bili popunjeni što nije bio slučaj prethodnih godina. Slična situacija je i u klinici “S-tetik” koja do kraja godine nudi besplatne ultrazvučne preglede testisa, gdje se na termin čeka više od sedam dana.

– Sve ovo nije bilo moguće bez naših partnera koji su nam pomogli što finansijski, što logistikom. Veliko hvala Delta Planetu na nesebičnoj podršci i bili su tu šta god nam je trebalo koji su zajedno sa nama organizovali događaj na kome je gostovao poznati kuvar Lepi Brka, gdje su se prodavala jela, a iznos od prodaje je išao u “Brkin fond”. Banjalučki kuvar Predrag Tošić i učenici Ugostiteljske škole, takođe su bili dio ovog događaja. Akciju su između ostalog prepoznali i podržali ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić, kao i kompanija “Hemofarm”, na čelu sa direktorom Sašom Uroševićem – podsjetio je Filip Jakovljević, član “Superbrka”.
Sve aktivnosti organizovane tokom novembra uticale su na to da “Brkin fond” bude najpopunjeniji do sada, ističu iz udruženja.
Tako su GP Jazavac i RK Borac odigrali humanitarnu predstavu, odnosno utakmicu, gdje je dio sredstva proslijeđen u ovaj fond. Takođe, organizovana je i donatorska večera u restoranu Kazamat.
Partneri Sberbanka, TehnoMag, Aquarius, Bravo Systems, pekara Manja, cafe Pause, Rausch, HO Budimo ljudi, Vespa Cafe, MK Istok, Metromedia, Libra S, hotel Ideja, restoran Agape, Erdevik vinarija, Luggi Baby, Futrolica, Vilux štamparija, UKC RS pomogli su akciju i donirali sredstva.

Iz “Superbrka” ističu da im je cilj sljedeće godine da zvanično osnuju udruženje, čime će Movember u Banjaluci dobiti i novi zamah i kvalitet.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: