“Šumska čarolija” nova predstava za djecu po motivima iz priča Branka Ćopića

Već bogata scena Dječijeg pozorišta Republike Srpske dobila je još jedan zlatnik na svom repertoaru, komad „Šumska čarolija“ koji će sutra u 19 časova premijerno zasijati na daskama ovog teatra.

Predstava je rađena po motivima priča i pjesama Branka Ćopića , autor dramatizacije je Slaviša Radan, a adaptaciju i režiju potpisuje Željko Kasap.

Uloge su povjerene  glumcima Saši Terziću, Draganu Vučiću, Željku Milićeviću, Snežani Milidrag i Zorani Šuman, koja uz reditelja, Željka Kasapa, pozajmljuje i glas pojedinim likovima.

– Kad sam bio uzrasta kao naša publika koja će gledati ovu predstavu, nije bilo interneta, kablovske televizije sa stotinama crtanih filmova i ostalih čuda modernog vremena. Igrali smo se u potrazi za dobrom pričom – čarolijom, kao živa vatra u našoj predstavi. Imao sam drugara koji je znao najljepše priče… Zvao se Branko Ćopić. Moja mašta i junaci njegovih priča učinile su da mi dug put od djetinjstva do danas, dok vam ovo pišem, bude ljepši i lakši. Naučio sam, kao što je i pouka ove naše predstave – da su porodica, dom i iskreno prijateljstvo najvažniji u životu. Hvala Branko, na svim lijepim pričama – zato ovu predstavu posvećujem tebi – poručio je reditelj.

Za vizuelni identitet predstave pobrinuo se tim iz Dječijeg pozorišta RS, tako da su scenografija i slikarski radovi djelo Berine Šuščević, kostimograf je Jelena Savić, a idejno rješenje maski i lutaka radio je Zoran Bjelošević.

Kompozitor, po prvi put u Dječijem pozorištu RS je Nebojša Aleksić, a korepetitor Milica Stijepić, dok koreografiju potpisuje dugogodišnji saradnik Dječijeg pozorišta RS, Miljka Brđanin. Autor plakata za predstavu je Miloš Despenić. Predstava je namijenjena  za djecu uzrasta od četiri i više godina.

Izvor:GlasSrpske

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: