Sud odlučuje o produženju pritvora za Zeljkovića i Bojića

Ročište o prijedlogu za produženje pritvora za Branislava Zeljkovića, smijenjenog direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te direktora firme “Procontrol” Slavka Bojića, biće održano danas u Okružnom sudu u Banjaluci.

Da im se pritvor produži za tri mjeseca, Republičko javno tužilaštvo predložilo je Vrhovnom sudu Republike Srpske, putem Okružnog suda u Banjaluci.

Podsjetimo, produženje pritvora nije zatraženo za direktora firme “Promeding” Dragana Dubravca, te vlasnika turističke agencije “Travel 4 Fun” Sašu Markovića, a koji, kako su “Nezavisne novine” ranije objavile, pregovara o priznanju krivice.

Četvorica osumnjičenih, podsjetimo, uhapšeni su u istoj policijskoj akciji, u sklopu istrage koja se odnosi na sporne nabavke medicinske opreme za potrebe Instituta.

Naime, kako se, između ostalog, sumnja, medicinske maske, čija ja nabavna vrijednost 0,36 KM, Institutu su fakturisane po cijeni od 6,90 KM. Inače, Bojićeva odbrana je prošle sedmice zatražila od Okružnog suda u Banjaluci da Bojiću odmah ukine pritvor, pošto, kako između ostalog navode, boluje od leukemije, te mu je stanje pogoršano i procijenjeno je da mu je život ograničen na nekoliko godina.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI