Studentski dom spreman za karantin

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić izjavio je danas da će Studentski centar u Banjaluci danas u potpunosti biti spreman za smještaj lica koja su pozitivna na virus korona.
Naglasio je da će u njemu biti samo oni koji nemaju simptome bolesti.

Šeranić je istakao da su paviljoni jedan i dva Studentskog centra izabrani kao najbolje rješenje za smještaj jer posjeduju menzu.

Lica koja će biti smještena u ovom objektu imaće kompletan zdravstveni nadzor, a objekat će obezbjeđivati policija – rekao je Šeranić u Studentskom centru koji je posjetio zajedno sa ministrom za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđanom Rajčevićem i direktorom Doma zdravlja Banjaluka Nevenom Todorović.

On je naglasio da je ovaj način postupanja preduzet zbog toga što se lica koja su u kućnoj izolaciji nisu pridržavala te mjere.
Mještani koji žive u okolini nemaju razloga za brigu jer licima koja će biti smještena u paviljonima neće biti dozvoljeno kretanje – poručio je Šeranić za Srnu.

On je ranije rekao da će se, u skladu sa dodatnim uputstvima Svjetske zdravstvene organizacije i ljekara iz Kine, ubuduće ofanzivnije reagovati prema virusu korona, navodeći da to podrazumijeva odvajanje lica koja su negativna na virus korona od pozitivnih, zatim lica sa lakšom kliničkom slikom od onih sa srednje teškom i teškom, te masovnije testiranje.

Dodao je da će će u ovoj ustanovi biti smješteno 111 lica pozitivnih na korona virus koja gravitiraju ka Banjaluci, dok će preostala tri lica biti smještena u đački dom u Bijeljini. On je naglasio da je ovaj način postupanja preduzet zbog toga što se lica koja su u kućnoj izolaciji nisu pridržavala te mjere.
Ministar je zamolio medije da od danas ne snimaju Studentski centra u cilju zaštite identiteta lica koja će tu biti smještena.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: