Studentska organizacija FPN traži više stipendija za društvene nauke

Studentska organizacija Fakulteta političkih nauka u Banjaluci nezadovoljna je brojem stipendija planiranih za društvene nauke putem konkursa koje je objavilo Ministarstvo naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS.
Predstavnici studenata nezadovoljni su što se, kažu, svake godine izdvaja sve manji broj stipendija za uspješne studente društvenih nauka zbog čega su i uputili primjedbu ministru Srđanu Rajčeviću.
Broj stipendija koji je namjenjen nama je u protekle tri godine naglo opao što je znatno otežalo dobijanje same stipendije. U razgovoru sa rukovodstvom našeg Fakulteta, čiju smo podršku dobili, odlučili smo da reagujemo i zahtjevamo od ministra Rajčevića objašnjenje zbog nastale situacije kao i povećanje broja stipendija – poručili su iz SO FPN na svojoj Fejsbuk stranici.

Konkursom za dodjelu stipendija u kategoriji uspješnih studenata prvog, drugog i trećeg ciklusa studija biće dodijeljene 654 stipendije, od toga 122 za studente društvenih nauke. Stipendije za studije u Republici Srpskoj dodjeljuju se na 10 mjeseci, a mjesečni iznos je 200 KM.

Konkurs je otvoren do 18. novembra.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI