Studenti zabrinuti da će porasti cijena sobe nakon renoviranja doma

Radovi na prvom i drugom paviljonu privode se kraju, a studenti osim što jedva čekaju moderne sobe, plaše se i da će novi dom više koštati od starog.

Dok su mediji i pojedine organizacije mjesecima postavljali pitanja zašto sanacija prvog i drugog paviljona Studentskog centra “Nikola Tesla” kasni, studenti su većinom ćutali.

Sada, kad se početak akademske godine približio, oglasili su se i oni i to zabrinuti gdje će boraviti tokom oktobra i koliko će koštati nove sobe u domu.

– S obzirom na to da je novi, četvrti paviljon, do sada bio skoro tri puta skuplji nego ova dva stara, jer je nov i bolje izgleda, vjerujem da će sada i ovi da poskupe, što nikako ne bi bilo fer – kaže studentkinja Dragana iz Trebinja.

Dodaje da već dovoljno problema imaju što sanacija doma kasni i što su neki već iznajmli stanove za vreme trenutnog ispitnog roka, te da neće dozvoliti da im dignu cijenu soba.

– Bunićemo se i protiviti tome, jer mislim da samo nakon svega zaslužili da imamo normalne sobe i da cijena ostane ista, jer ono pre nije bilo ni vrijedno plaćanja – rekla je ona.

Akademska godina počinje za 10 dana, a radnici još nisu izašli iz doma, sobe nikako nisu spremna, a tim povodom reagovala i Unija studenta RS i to otvorenim pismom.

Unija studenata postavlja pitanje da li će studenti, koji su smješteni u paviljonima jedan i dva banjalučkog Studentskog centra “Nikola Tesla”, imati gdje da borave u periodu od početka akademske godine do završetaka sanacionih radova na tim objekatima – pitaju u pismu, te dodaju da se protive mogućnostima da dođe do povećanja cijena studentskog smještaja u tim objektima po završetku njihove sanacije.

Do sada je cijena smeštaja u prvom i drugom paviljonu u dvokrevetnim sobama bila 25 KM, u trokrevetnim 20, dok je cijena u četvrtom, novom paviljonu, 75, odnosno 65 KM.

Dok studenti nagađaju šta će biti sa cijenama i koliko će ih nove sobe koštati, iz Studentskog centra kažu da će se o tome tek razgovarati.

Direktor Zoran Babić, juče nije odgovarao na naš poziv, ali nam se javio predsednik Skupštine studenata SC “Nikola Tesla” Ljubiša Karlica.

– Još nema indicija da ce biti poskupljenja, ali o tome svakako odlučuje Upravni odbor Centra koji će imati sastanak i dogovoriti koliko će sobe koštati – rekao je kratko Karlica, te dodao da se i on nada da će cijene ostati iste.

Podsjećamo da je decembarsko nevreme odnelo krov na ova dva paviljona i oko 1.000 studetana iz doma isteralo na ulicu.

Rekonstrukcija ove dve zgrade počela je ljetos, a prema prvim najavama, sve je trebalo biti gotovo do septembra.

Sve gotovo do novembra

Kako je direktor Centra, Zoran Babić, ranije rekao sve mora biti gotovo do druge polovine novembra.

Završetak radova na prvom paviljonu će kasniti jer su radovi kasnije počeli. Studenti su tražili da ih ostavimo 17 dana duže u sobama kako bi završio julski ispitni rok, što smo i uradili. Nadam se da će do nove akademske godine sve biti gotovo, odnosno, do druge polovine novembra mora biti gotovo, moramo smestiti studente – rekao je Babić nedavno.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: