Studenti bez namještaja u sobama, direktor napredovao u ministarstvo

Iako je nova akademska godina na Banjalučkom univerzitetu počela juče, a i završena je obnova drugog paviljona Studentskog centra “Nikola Tesla”, studenti se ipak još nisu uselili u nove sobe jer nisu namještene.

Studenti su negodovali što su i dalje bez smještaja u novim sobama.

Savan Vujin, potpredsjednik Unije studenata RS, kaže da studenti moraju da se guraju u trećem i četvrtom paviljonu.

“Nabavka namještaja mora da bude završena u toku ove sedmice da bi studenti mogli da se usele u drugi paviljon”, kazao je Vujin.

Prema njegovim riječima, ukoliko se ne riješi ta situacija, Unija studenata RS će sazvati konferenciju na kojoj će tražiti rješenje problema ili smjenu sadašnjeg direktora.

“Ako su Vlada RS i Ministarstvo prosvjete i kulture RS obezbijedili četiri miliona KM za rekonstrukciju dva paviljona i menze, koji su stradali u nevremenu u decembru prošle godine, očigledno je da je sporan studentski centar i sam izvođač radova čim se studenti ne useljavaju”, kaže Vujin.

Ljubiša Karlica, predsjednik Skupštine studenata SC “Nikola Tesla”, rekao je da u paviljonima tri i četiri trenutno ima mjesta.

“Što se tiče drugog paviljona, studenti bi trebalo da se do 16. oktobra usele u nove, modernije sobe”, kazao je Karlica i dodao da imaju takvo obećanje od Uprave ovog doma, te da bi narednih dana sobe u drugom paviljonu trebalo da budu namještene i spremne za studente.

Nikola Vujić, student iz Drvara, kaže da mu smeta gužva koja je prisutna u trećem paviljonu.

“Oni su obećali da će sanacija doma biti završena do septembra, a, evo, i nova akademska godina je počela a mi se nismo uselili u paviljon dva”, kazao je on.

Sa Banjalučkog univerziteta rekli su da je 8. oktobra počela akademska godina i da je, prema nezvaničnim informacijama, pravo upisa u prvu godinu prvog ciklusa ostvarilo oko 2.000 studenata.

Direktor prelazi na novo radno mjesto

Zoran Babić, direktor Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci, potvrdio je da odlazi sa mjesta direktora ove ustanove, te da prelazi na novo radno mjesto u Ministrarstvo finansija RS.

“Rukovodioci Vlade RS odlučili su da izvrše pomjeranje sa radnog mjesta, tako da ja idem u ministarstvo finansija RS, na poziciju pomoćnika ministra”, kazao je Babić.

Prema njegovim riječima ne radi se o ostavci u Studentskom centru, nego samo prelazak na drugo radno mjesto.

” Dovoljno sam dugo u SC “Nikola Tesla”, tako da ne vidim ništa neprirodno kada govorimo  o kadarovskom pomjeranju”, rekao je Babić.

Kako je rekao njegov zvanični mandat  na mjestu direktora  doma ističe polovinom novembra.

“U narednih deset dana trebala bi da bude imenovana  nova osoba na ovoj pozciji, te da izvršimo  primopredaju dužnosti”, kazao je Babić, ali je rekao da ne zna ko će biti njegov nasljednik.

Izvor: Nezavisne

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: