“Stub srama” na skupu Pravda za Davida

Nakon današnjeg glasanja u NSRS na Trgu Krajine, koji su građani prozvali Davidov trg, okačene su slike narodnih poslanika koji danas nisu glasali za izvještaj Anketnog odbora u slučaju Davida Dragičevića.

Zid sa slikama i biografijama 56 narodnih poslanika nazvan je “Stub srama”, a na spisku su se našli i neki opozicionari koji danas uopšte nisu bili na Skupštini.

Prije protesta, u masi su se večeras mogla čuti negodovanja građana koji komentarišu događanja u NSRS, a potom se skup “Pravda za Davida” počeo obraćanjem oca stradalog mladića.

– Dragi moj sine, dušo moja, dragi naš Davide, dušo naša. Na Davidovom trgu 101. dan tražimo pravdu, ali to nam ne daju institucije. Znam ja vrlo dobro kao otac šta je istina. Previše vremena sam vam dao, pozivam sve u subotu na miran skup – poručio je Davor Dragičević.

Zatim je upitao “šta znači riječ suzdržan,vrati se sa godišnjeg odmora i reci šta je istina i pravda”, aludirajući na glasanje u NS RS.

Potom je ponovio da je David otet, silovan, maltretiran i položen u kanalizaciju.

– Ne želimo da vas vidimo, slavićemo Davida, njegov kratki život, o vama nećemo više govoriti. Zar da vama zločincima dajemo prostor. David je anđeo, vi ste svi zločinci i ubice – rekao je Davor, nakon čega je usta zalijepio trakom.

Uz pjesmu Klinac u getu, svi prisutni su podigli ruke, a potom su pročitana pisma podrške porodici Dragičević.

– Siniša Kostrešević je sljedeći ministar. Meni su za tog čovjeka svi garantovali, čak i kriminalci – pročitano je u pismu jednog od članova grupe Pravda za Davida, a u drugom je poručeno “vrati dostojanstvo i dignitet institucija Srpske. Policija je romantični nasljednik Vojske RS, molim tražim sve časne pripadnike MUP-a da stanu uz svoj narod, da se sve ovo već jednom završi. Shvatam da je bilo potrebno vrijeme da se stekne uvid u to što se desilo, ali bilo je dovoljno, napravimo RS poželjnim mjestima za svu našu djecu”.

Izvor: Srpskainfo

Socijalista mimo stranke, glasao za zaključke Anketnog odbora

Zaključci Anketnog odbora pali u skupštini, 37 poslanika protiv

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: