Stop diskriminaciji bezbjednjaka iz Srpske

Demokratski narodni savez u potpunosti podržava napore Sindikata bezbjednosnih službi na nivou BiH po pitanju prestanka diskriminacije pripadnika službi bezbjednosti koji imaju mjesto prebivališta na teritoriji Republike Srpske.

Ovo je problem koje se tiče isključivo institucija Republike Srpske i sa malo napora se lako može riješiti. Napominjem, da smo u DNS-u razgovarali sa predstavnicima Sindikata policijskih organa BiH, kao i da sam o ovom problemu govorio javno i prije. U svim tim situacijama traženo je od institucija Republike Srpske da zaštite građane koji žive na teritoriji Republike Srpske i na osnovu kojih se u Fond PIO Republike Srpske slije 11 miliona KM -rekao je potpredsjednik DNS Radislav Jovičić.

On je naglasio da je vrijeme da se zaustavi diskriminacija.

– Apelujemo da zaustavite diskriminaciju naših građana koji su ovakvim odnosom institucija Srpske kažnjeni za svoje učešće u stvaranju Republike Srpske dok su svi ostali nagrađeni. Ukoliko u skorije vrijeme ne uradite nešto po ovom pitanju, naši građani koji rade u bezbjednosnim službama će u protivnom biti prinuđeni da se prijavljuju sa mjestom boravka na teritoriju Federacije BiH, pa će samim tim ošteti i budžet Republike Srpske za veći novčani iznos – rekao je Jovičić.

Istakao je da se nada da do toga neće doći.

– Nadam se i dalje da će kao i do sada preovladati njihov patriotski odnos prema Republici Srpskoj i da to neće uraditi, ali bi ih razumio kada bi to morali uraditi iz egzistencialnih razloga, a sve zbog nebrige onih koji očigledno ne žele da ulože malo truda radi rješavanja ovog problema – kazao je Jovičić.

Napomenuo je da će Demokratski narodni savez će, na sljedećem zasjedanju Narodne skupštine, imati prijedlog rješavanje ovog problema i apelovao je na sve nadležne da podrže inicijativu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: