Stevandić odgovorio mladim ljekarima, problema ima ali na pogrešnog ste se obrušili!

Nakon što su anonimni mladi ljekari naslovili Nenada Stevandića u javnom pismu u kojem su naveli probleme sa kojima se suočavaju prilikom traženja posla, Stevandić im je odgovorio pismom i pozivom na razgovor. Nenad Stevandić predsjednik Ujedinjene Srpske, i potpredsjednik NSRS napisao je odgovor koji prenosimo u cjelini.

Poštovane kolege
Na nekoliko mreža i portala se pojavio tekst otvorenog pisma u kojem se u jednom dijelu obraćate direktno meni. Ne znam o kome se udruženju nezaposlenih ljekara tačno radi i da li je riječ o istom koje sam primio u Narodnoj Skupštini i pokrenuo pitanje statusa i programa zapošljavanja nezaposlenih ljekara ili je neko drugo, ali i ako sam povrijeđen tekstom i načinom pisanja koje više odgovara političkom pamfletu moram da Vam u dobroj namjeri odgovorim :
Spreman sam podnijeti kritiku i odgovornost za sve stvari u Republici Srpskoj jer mi je namjera da se uključujem i pomažem u riješavanju uočenih problema. Prvi sam organizovao veliki sastanak sa nezaposlenim kolegama ljekarima i pokrenuo pitanje njihovog statusa. Bilo je riječ oko 160 mladih ljekara, farmaceuta i stomatologa i dogovoreno je da sami kreiraju upitnik o tome koliko su godina studirali, prosjek ocijena, socijalni status i druge stvari kao što su ;status djece poginulih, RVI , oni koji imaju djecu …
Dalje su organizovani sastanci u nadležnim ministarstvima. Od tada meni se više niko od Vas nije obrato iako sam stalno dostupan i spreman da Vas primim da vidimo šta ja mogu još da učinim u skladu sa svojim kapacitetom i mogućnostima. Na to sam spreman čak i poslije ovog uvredljivog pisma gdje ste nasjeli na političkiu podvalu izvrtanja i preformulisanja mojih riječi o odlasku mladih koje je podmetnuto radi diskreditacije i etiketiranja. Da ste se potrudili mogli ste vidjeti da sam izjavio sledeće:
„Predsjednik Ujedinjene Srpske smatra da se ne smije ignorisati problem odlaska mladih-
Na nama je da taj problem ne ignorišemo i ne zloupotrebljavamo mlade,već da pravimo programe kako da mladi kroz zapošljavanje budu konstruktivan dio društva.
Vlasti moraju da prave programe i događaje, da zadrže mlade na ovim prostorima a sa druge strane-E tu nastaje problem“ da se borba mladih ne usmjerava na kritike ili demonstracije već na konstruktivna riješenja“- što je neko označio kao moju kritiku mladih što je potpuno pogrešneo ali je izazvalo ružne reakcije i komentare.“
Što se tiče pominjanja Ujedinjene Srpske lako je pročitati da sam u tom tekstu izjavio sledeće: Ujedinjena Srtpska ima mnogo programa za mlade-od IT sektora koji je neiskorišten u urbanim sredinama do ostanka na selu putem vlastite plasteničke proizvodnje.
Poštovane kolege moj mejl , telefon i adresa je uvijek dostupni pa mi je čudno da ste plasirali otvoreni pamflet a da mi se uopšte niste obratili iako sam pokrenuo vaša statusna pitanja. Svejedno imam razumjevanje jer Vam nije lako ali nemojte da budete uvučeni u politička prepucavanja i prljavu kampanju koja polako ulazi u sve sfere života u Republici Srpskoj.
Ja sam ljekar 22 godine, 17 godina specijalista koji je do sada obavio oko 5000 operativnih zahvata i inetrvencija , pregledao preko 30 000 pacijenata , sa preko 800 noćnih dežurstava.
I supruga mi je ljekar.Imamo troje djece koja idu u školu i na fakultete u Republici Srpskoj. Živimo u porodičnoj kući koju smo sami podigli.U našem gradu nikad nisam imao privatnu praksu
Želim Vam svako dobro i da se što pre zaposlite.Ja pomažem kolike su moje mogućnosti.
Uvijek sam spreman na razgovor i traženje riješenja ukoliko sa druge strane postoje časne namjere.
PS
Zvale su me neke nezaposlene kolege koje se ograđuju od ovakvog pisma i rekli su mi ko ga je pisao a VI i niste naveli autora i kada je i kako usvojeno vaše pismo. Neću ja tome da posvećujem pažnju jer je „nekoga“možda muka natjerala i svako sretsvo i način da se riješe vaši problemi razumijem, iako me lično etiketira i vrijeđa.
A ne bih da demantujem klevetve i podmetanja jer kako reče Duško radović:
„Podvale i dezinformacije su kao kad vreću perja na košavi rasporiš i pustiš sa vrha Beograđanke a demantij je da svako pojedinačno pero nađeš i vratiš u vreću.“
Sa odgovarajućim poštovanjem dr Nenad Stevandić

Otvoreno pismo na koji je reagovao Nenad Stevandić:

Otjeraćete nas pa neka vas liječe priučeni mamini i tatini sinovi!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI