Stavite Banjaluku na vremensku prognozu RTS-a, putokaze za gradove u Srpskoj

Prije deset godina Banjalučanin Saša Savićević ponio je srpsku zastavu na 21 kilometar visine i na taj način postavio svojevrsni rekord, jer je to najviša visina na kojoj je ikada bila srpska zastava.

On je tada učestvovao na podorbitalnom kosmičkom treningu u Rusiji i tom prilikom, uz saglasnost domaćina, pronio je znamenja Republike Srpske i Srbije kroz orbitu do donje granice kosmosa.

“Ovo je ispunjenje mog dečačkog sna, ali i prilika da kročim tamo gde su samo retki bili u prilici da kroče”, rekao je tada Saša Savićević, predstavnik ruskih državnih medija za Balkan, nakon leta iz baze “Sokol” u Nižnjem Novgorodu.

Deset godina poslije, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, radi čega su svi pozvani da istaknu srpske zastave, pitali smo Sašu, šta znači ovaj prvi zajednički praznik Srbije i Republike Srpske za njega.

“Pored dana zastave koji je dobar znak budućeg ujedinjenja, bilo bi dobro da elektronski mediji u Srbiji, naročito RTS, u vremensku prognozu uvrste Republiku Srpsku, sa njenim jasnim granicama na karti.

Takođe, krajnje je vrijeme da u Beogradu i na autoputevima u Srbiji vidimo zvanične saobraćajne znakove za Banjaluku, Bijeljinu, Trebinje, Doboj, Republiku Srpsku…

Mislim da je to jednako bitno kao i Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Bez takvih popratnih akcija, praznik će izgledati kao marketing, a to nam naravno nije cilj”, navodi Savićević.

Izvor: Vostok

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: