Stanivuković snimcima škola prodrmao Upravu grada Banjaluka

Akcija snimanja katastrofalnih uslova u srednjim školama u Banjaluci koju provodi Draško Stanivuković odbornik PDP-a, razmrdala je Upravu grada Banjaluka.

Slike mahovine u srednjoj Tehničkoj školi, koje svjedoče o katastrofalnim uslovima u toj ustanovi, ovih dana ponovo su šokirale javnost, međutim gradonačelnik Igor Radojičić poručuje da je situacija sa Medicinskom školom još i gora.

Tehnička škola zahtjeva veću investiciju, ali teško je reći da li je prioritet za obnovu jer se nastava tamo odvija uredno, zatvoreno je samo jedno krilo škole. Veći problem su nam Medicinska i Građevinska škola, koje uopšte nemaju svoj prostor- izjavio je danas Radojičić.

On je izrazio bojazan da bi se medicinari koliko sutra mogli naći na ulici, jer koriste prostorije preduzeća „Kosmos“.

– Ako bismo dobili sudsku presudu u korist „Kosmosa“, Medicinska škola bi se sutra našla na ulici.  Nadamo se da spor neće završiti negativno, jer uredno plaćamo zakup po ugovoru koji je sklopljen prije nego što je “Kosmos” ušao u proces restrukturisanja. Po tom programu, Medicinska škola je viška i to što je cijela škola potencijalno na ulici je trenutno možda najveći problem – izjavio je gradonačelnik.

Razgovarao je danas i sa direktorima šest banjalučkih osnovnih škola i direktorom Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ o planovima za rekonstrukciju i sanaciju objekata ovih škola.

U izjavi novinarima, Radojičić je naglasio da će Grad za sufinansiranje ovih radova iz budžeta izdvjiti 150.000 KM. On je naglasio da Gradska uprava ima evidentirane sve potrebe osnovnih i srednjih škola, koje su veoma velike i zahtijevaju velika finansijska sredstva.

Škole sa čijim direktorima smo danas održali sastanak, nalaze se u programu redovnog budžetskog finasniranja za ovu godinu i to su osnovne škole: „Milutin Bojić“ Potkozarje sa područnom školom Mišin han, „Georgi Stojkovi Rakovski“, „Vuk S. Karadžić“ sa područnom školom u Česmi, „Ćirilio i Metodije“ Piskavica, zatim OŠ „Ivo Andrić“ i područna škola „Vojislav Ilić“ Bočac. Ovo su škole u kojima će Grad sufinansirati određene radove rekonstrukcije, dok će u Elektrotehničkoj školi „Nikola Tesla“ biti zamijenjena kompletna stoalrija – pojasnio je gradonačelnik.

Radojičić se osvrnuo i na potrebe srednjih škola koje su brojne, ističući da Medicinska i Građevinska škola imaju problem sa smještajem, dok Tehnička škola ima jedno cijelo krilo škole koje nije upotrebljivo, a neadekvatan je i smještaj Ugostiteljske škole.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: