Stanivuković poručio da grad ide ka novoj blokadi

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, je poručio da grad ide ka novoj blokadi zbog problema sa budžetom grada, te da to treba spriječiti.
Imamo blokadu za blokadom i to postaje neizdrživo. Sve to se oslikava na buduće finansije. Iako na našem računu imamo 40 miliona KM, a znamo da je to ogroman novac, mi taj novac ne možemo da trošimo, rekao je gradonačelnik Banjaluke, koji je pozvao skupštinsku većinu da dostave svoje prijedloge i da zajedno izbjegnu moguću krizu.

Kako kaže, Zakonom je predviđeno da se o Nacrtu budžeta za narednu godinu raspravlja do 15. novembra, zbog čega je zatražena vanredna sjednica.
Želimo da o Nacrtu budžeta raspravljamo do 15. novembra, ali Skupština želi da se o Nacrtu i Rebalansu raspravlja na istom zasjedanju. To nas dovodi do decembra, što znači da nećemo doći do prijedloga budžeta, a mišljenja sam da sve to vodi ka ulasku u privremeno finansiranje bez budžeta u narednu godinu – rekao je gradonačelnik.

Podsjeća da je predložio vanrednu sjednicu, te da je skupštinska većina odbila prijedlog, ali da će pokušati pronaći način kako da Banjaluka izbjegne još jednu blokadu i na vrijeme dobije budžet.

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, će povodom problema sa budžetom grada danas održati vanrednu pres konferenciju.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI