Srpsko pjevačko društvo “Jedinstvo” obilježava 125-godišnjicu osnivanja

Mješoviti hor Srpskog pjevačkog društva “Jedinstvo” Banja Luka, koji ove godine obilježava 125-godišnjicu osnivanja, učestvovaće na 20. Međunarodnom horskom festivalu Argos Orestiko – Grčka.
Festival će se održati u periodu od 16.do 18.juna 2018.godine, a Mješoviti hor SPD “Jedinstvo”, kao jedini predstavnik sa prostora bivše Jugoslavije, imaće posebno istaknuto mjesto, jer mu je povjeren zadatak da svojim nastupima otvori i zatvori pomenuti Festival.

Ovo je četvrti nastup Jedinstva na Međunarodnom horskom festivalu Argos Orestiko – Grčka, koje je zahvaljujući svojim ranijim, veoma uspješnim nastupima ostvarilo poseban status i značaj koji je Horu ukazan i ovom prilikom.

Jedinstvo ima veoma bogat repertoar, a za ovu priliku, pored standardnog umjetničkog programa izvešće i polusatni kolaž grčkih popularnih pjesama. U izvođenju ovog programa, pored Hora, učešće će uzeti i instrumentalni i vokalni solisti Jedinstva: Karolina Mihajlović – sopran, Lana Jajčanin-sopran, Jelena Dejanović-sopran, Živan Živanović-violina, Jovanka Vulin-violina, Vanja Kesić-oboa, Nenad Nikić-harmonika, te horski sastav perkusionista.

Pored nastupa na festivalskim večerima, Jedinstvo će učestvovati u nedjeljnjoj liturgiji u mjesnoj crkvi, a na zatvaranju Festivala Mješoviti hor SPD “Jedinstvo” izvešće i Grčku nacionalnu himnu “Segno rizo”, koja je samo jedna od himni koje Hor već dugo ima na repertoaru (Ruska, Australijska, Francuska, Japanska…).

Mješovitim horom SPD “Jedinstvo” dirigovaće Nemanja Savić koji je na čelu ovog vrijednog ansambla od 1992.godine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: