Srednjoškolci spasili mladića iz Vrbasa

Čim smo vidjeli da se nešto pomjera u vod, krenuli smo na drugu stranu rijeke – dan nakon svoje ”akcije” pričaju dva hrabra banjalučka srednjoškolca. Nikola Vučić i Aleksa Ubović juče su kod Zelenog mosta izvukli mladića iz Vrbasa.

Nikola, učenik banjalučke muzičke škole, priča – dok su sjedili na klupi kod Zelenog mosta, nisu bili sigurni ni da li je čovjek u pitanju.

“Kada samo prešli sa druge strane, uvjerili smo se da je to bio momak, mlađi, od oko 30 godina. Tu smo mu ukazali pomoć, zato što je bio skroz mokar, skinuli smo mu jaknu i utoplili ga, dok nije došla policija i hitna pomoć”, rekao je Nikola.

Dvadesetsedmogodišnji B.K. koji je, pothlađen, završio na intenzivnoj njezi, se “nasukao” kod teško pristupačnog dijela obale iza zgrade “Glasa Srpske”. Nikola i Aleksa pričaju da je Vrbas bio dosta nizak, pa su mladića mogli da izvuku, a da samo malo zagaze u hladnu rijeku. Kažu da se tresao kada su ga izvukli na obalu, ali da nije progovarao.

“Noge su mu bile u vodi, a gornji dio tijela mu je bio na nekom stablu. 0.49-0.53 Skinuli smo sve sa sebe, stavili oko njega, utoplili ga malo”, rekao je Aleksa.

Pacijent je zbog hipotermije završio na Paprikovcu. U Univerzitetsko-kliničkom centru kažu da je trenutno u stabilnom stanju, ali je zadržan na intenzivnoj. Kako je mladić koji se zamalo utopio završio u Vrbasu usred jeseni, i koliko je bio u vodi – ne zna se. Iz policije su samo kratko rekli da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela.

Izvor: ATV

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI