Srećan rođendan Srpskainfo/Euro Blic

Redakcija sastavljena od nekoliko novinara, smještena u jednu prostoriju, u turbulentna politička vremena, vrlo brzo je izrasla u nosioca najtiražnijeg i najčitanijeg dnevnog lista u Repulici Srpskoj. Na toj poziciji dočekali smo svoj 20. rođendan.
Sjećate li se kako je bilo 1999? Naša matična kuća „Blic“ u Beogradu bila je na udaru režima Slobodana Miloševića, poslije rata na Kosovu, Jugoslavija se našla pod NATO bombama, a u Republici Srpskoj SFOR je hapsio, pa i ubijao Srbe osumnjičene za ratne zločine. OHR je jednim potezom uklonio legalno i legitimnog izabranog predsjednika Nikolu Poplašena.

U to vrijeme, u Srpskoj se prodavao „Blic“ isti kao i u Beogradu, a 8. novembra 1999. na kioscima se pojavio prvi broj „EuroBlica“, posebnog izdanja za RS, na početku sa samo nekoliko strana s ove strane Drine, da bismo danas u novinama imali dominantne informacije iz Srpske i BiH. Mnogi koji su mislili da su vječni, danas su prošlost, izazovi i problemi su sada drugačiji. Samo je „EuroBlic“ opstao da kao čuvar i graditelj demokratije i tumač događaja kroz pera, tastature i objektive naših novinara i urednika pomogne svakom građaninu da shvati šta je istina.

Ono što je 8. novembra prije 20 godina postavljeno kao kamen temeljac „EuroBlica“ i danas besprijekorno nosi redakciju našeg lista. Objektivnost, pravilo dvije strane, blagovremenost, kritičnost i jednaka distanca prema svima, distanciranje od trenda medijskog žutila, svete činjenice i komentari slobodni – vrijednosti su zbog koje su nam čitaoci zahvalni i zbog kojih 20 godina svako jutro iz svog budžeta izdvajaju novac za „EuroBlic“. Hvala vam!

Informisanost, profesionalnost, energičnost i kritičnost naših novinara primjećena je i u drugim medijima, u kojima su postali relevantni sagovornici za teme iz svih oblasti života. Naši novinari i fotoreporteri dobitnici su nekoliko priznanja u RS i regionu, prkoseći „bočnim“ udarima i pritiscima moćnika sa svih strana.

Redakcija “EuroBlica“, kao sastavni dio kompanije „Ringier Axel Springer“, svjesna je promjena u medijskoj industriji i od njih ne želi da bježi, već želi da bude lider u svakom pogledu. Zato smo 15. marta 2018. pokrenuli vlastiti internet portal Srpskainfo, koji je, bez obzira na more portala i portaloida u Republici Srpskoj, postao najbrže rastući internet medijski proizvod u Srpskoj, portal koji se čita sa simpatijama, kome se vjeruje i koji obara rekorde u brzini objave informacija. Sve to su prepoznali i oglašivači koji, i pored konstantne ekonomske krize, žele da kroz marketing budu dio naše dinamične i uspješne medijske priče.

ID „EuroBlic press“ nije samo izdavač našeg dnevnog lista i vlasnik portala Srpskainfo, nego i društveno odgovoran poslodavac koji je podržao i pokrenuo brojne humanitarne akcije. U proteklih 20 godina, širom Srpske donirali smo klima uređaje porodilištima. Učestvovali smo u sanaciji više od 30 osnovnih škola, gdje smo obnavljali krovove, donirali računare, klupe i ostali školsku opremu, a ponosni smo i na donaciju više od 500.000 knjiga za školsku lektiru.
Udruženju žena oboljelih od raka dojke donirali smo pokretni mamograf. Pomogli smo unesrećenima poslije poplava 2014. godine. U akciji „EuroBlic beba“ i u saradnji sa NLB bankom ranije smo svim bebama rođenim 8. novembra donirali štedne knjižice sa 100 KM na računu, a kasnije i poklon pakete. Organizovali smo mnoštvo nagradnih igara kroz koje smo za pet porodica riješili krov nad glavom, podijelili 15 automobila. Nastavljamo dalje.

Donacije “EuroBlica”

Zaposleni u „EuroBlicu“, pa i oni koji su nekada bili dio našeg tima, a sada su u drugim medijima ili institucijama Srpske i BiH, znaju da postoji nit koja nas čini drugačijim od svih ostalih. To je pozitivna atmosfera, prijateljstvo, bliskost među ljudima koja se vidi na svakom mjestu gdje smo mi: od kuglane, rafting čamca, takmičenja u brzini ispijanja piva, pa do naslovnih strana naših medija. Ovih 20 godina, od kojih smo većinu njih broj jedan u Republici Srpskoj, dokazuju da nas volite takve kakvi jesmo.

Zato, živjeli!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI