Spremaju se da grade još jednu hidroelektranu na Vrbasu

Na terenu su inženjeri, predstavnici HET “Vrbas”, vlanici kuća i zemlje uz Vrbas, ekolozi, mediji. Priprema se dokumentacija za gradnju hidroelektrane 100 metara uzvodno od “Krminskog” mosta.


Investitori se pozivaju na prostorne planove RS i Banjaluke i planiraju gradnju brane visoke 20 metara. Tvrde da to rade da bi Banjaluku mogli da snadbijevaju električnom energijom.

Ekolozi iz Centra za zaštitu sredine iznijeli su niz argumenata sa kojima osporavaju opravdanost izgradnje brane i potapanje dijela magistralnog puta M 16. Napominju da su građani Banjaluke još 2004. godine rekli “Ne hidrocentrali na Vrbasu”.

Igor Radojičić gradonačelnik Banjaluke, prije tri dana za portal BLMojGrad je izjavio da nema informacije o planovima za izgradnju još jedne hidrocentrale na Vrbasu. Simptomatično je da se ni danas na sastanku investitora i vlasnika zemlje nije pojavio niko od predstavnika Uprave grada Banjaluka kako bi ako ništa informisao prvog čovjeka grada šta mu se dešava 20-ak kilometara uzvodno od kabineta.
Evo šta je prije tri dana izjavio Igor Radojičić:

Opširnije u toku dana…

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: