Sportski susreti osoba sa invaliditetom u dvorani “Borik”

Sportski susreti lica sa invaliditetom, 11. po redu, biće održani u Sportskoj dvorani “Borik” u ponedjeljak, 3. decembra, a povodom Međunarodnog dana lica sa invaliditetom.

Očekuje se oko 180 učesnika (lica sa invaliditetom) koja će se takmičiti u devet sportskih disciplina, prilagođenih njihovim mogućnostima.

Kako su saopštili iz Gradskog odbora udruženja invalida Banja Luka, učešće na susretima uzeće članovi sedam udruženja koja okupljaju lica sa invaliditetom u Banjoj Luci, i to: Udruženje distrofičara regije Banja Luka, Udruženje paraplegičara regije Banja Luka, Gradska organizacija slijepih, Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima, Udruženje gluvih i nagluvih regije Banja Luka, Savez invalida rada grada Banja Luka i Udruženje civilnih invalida rata grada Banja Luka. Planirano je i učešće gostiju, i to: Društva za sport i rekreaciju invalida u kolicima Novi Sad, Golbal reprezentacija Srbije i Centar za slijepu i slabovidu djecu i omladinu Sarajevo.

U sklopu manifestacije planirano je i predstavljanje putem štandova udruženja članica Gradskog odbora Udruženja lica sa invaliditetom.

Grad Banja Luka je i ove godine odobrio besplatno korištenje dvorane „Borik“ i finansijski podržao ovu aktivnost.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: