Spektakularno otvaranje Svjetskog prvenstva u raftingu/Foto

Defileom raftera iz 22 zemlje svijeta, vatrometom, dobrim raspoloženjem i paljenjem baklje, zvanično je otvoreno Svjetsko prvenstvo u raftingu, kojem su domaćini Banja Luka i Foča.

Mnogobrojni posjetioci došli su ispod zidina tvrđave Kastel kako bi pružili podršku svim učesnicima koji će se u narednim danima takmičiti u različitim disciplinama u sklopu R4 kategorije.

– Nadam se da ćemo biti dobri domaćini, sigurno je da ćemo dati sve od sebe. Ono što vam se dopadne kod nas, pričajte dalje, ono što ne, šapnite nama, a mi ćemo to da promijenimo – rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Svim učesnicima poželio je sreću i lijep provod u Banjoj Luci, te poručio da se nakon Banje Luke prvenstvo seli u Foču.

Predsjednik Rafting kluba „Kanjon“ Aleksandar Pastir svima je poželio dobrodošlicu na otvaranje 19. IRF Svjetskog prvenstva u raftingu, a drugog koje se održava u Banjoj Luci i na rijeci Vrbas.

-Ovo ne bi bilo moguće bez podrške svih vas. Ponosni smo što drugi put imamo priliku da organizujemo Svjetsko prvenstvo u raftingu, a prvi put u R4 kategoriji. Drago nam je da smo organizacijom ovog prvenstva jedini u svijetu organizovali rafting takmičenja na svim nivoima i u svim kategorijama – rekao je on.

 

Dodao je kako je mnogo posla iza njih kao organizatora, ali da je ova organizacija bila nešto posebno.

Načelnik opštine Foča, Milan Vukadinović svim takmičarima poželio je sreću, kako na Vrbasu, tako i na Tari, te je istakao kako je siguran da će i Foča, baš kao i Banja Luka, pokazati da je odličan domaćin i organizator.

Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, poručio je kako je ovo dokaz da svi zajedno rade dobar posao, kako bi privukli zajednicu svih raftera.

Od danas i zvanično kreću takmičenja u disciplinama sprint i H2H, dok je subota, 29. maj rezervisan za spektakularnu noćnu slalom trku.

Nakon toga, 30. maja, takmičari se sele u Foču, a već u srijedu, 1. juna snage će odmjeriti u najtežoj disciplini – spust.

Podsjećamo, na Svjetskom prvenstvu u raftingu, kojem su domaćini Banja Luka i Foča, snage će odmjeriti 22 svjetske reprezentacije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: