Specijalni izvještaj, od specijalnih izvještača, sa Kastel Rock Festa

Prvo veče Kastel Rock Fest-a pratio je specijalni tim izvještača blmojgrad portala. Gospođe čije godine nije pristojno pominjati, Sonja Jakovljević i Drenka Požgaj (nepotizam) provele su kako kažu ludu i nezaboravnu noć, a radile su.

Special report by Sonja i Drenka

Ovo rok veče vratilo nas je u mladost i 70 te godine ,kada  smo posjećivali rok koncerte u Dvorani Borik tada jugoslovenskih rok grupa. Naše godine nisu nas spriječile da stanemo u prve redove,rame uz rame sa omladinom i zajedno sa njima đuskamo. Naše novinarske vip propusnice ostavile smo mirnijim posjetiocima.

Koncert je počeo nastupom Kikija Lesendrića i grupom Piloti. Fantastičan nastup i dobri hitovi zagrijavali su atmosferu na Kastelu. Pjevali smo svi zajedno. Grupa Vatra iz Hrvatske oduševila je omladinu,a nas obradovala da sjednemo,odmorimo i skupimo energiju za nastup Tonija Cetinskog.

Oko 12 sati na bini se pojavio On,a njegova pojava i muzika izazvala je oduševljenje i euforiju. Redali su se stari i novi hitovi. Svi smo pjevali i đuskali. Da je dobar pjevač ,to je i potvrdio pjevajući Pavarotija,pjesme Dine Dvornika,Parnog valjka…. kada je zapjevao hit Atomskog skloništa,vratio nas je u mladost,70 te i Dvoranu Borik. Poslije dva sata svirke i zabave pokušao je završiti koncert. Naravno ,uz naše povike i pljesak, vratio se Cetinski na bis i otpjevao još tri pjesme.

Pjesmom 23.prosinac prisjetili smo se svih onih koji nisu više medju nama. Upalili smo mobilne i upaljače. Slušali smo riječi ove divne pjesme i posmatrali na velikom ekranu likove umjetnika kojih više nema. Naravno i svi mi sjetili smo se naših najmilijih koji su nas napustili….

Koncert se završio. Napustili smo kastel crvenih dlanova,bolnih nogu i leđa. Nije važno što ujutru ustajemo na posao….utisci su predivni a i mi smo se podmladili. Veče je bilo za pamćenje.

S&D

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: