Spasilački tim Civilne zaštite se vraća kući

КАХРАМАНМАРАШ, 12. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Спасилачки тим Цивилне заштите Републике Српске који је извукао из рушевина у Кахраманмарашу живу дјевојчицу.

Spasilački tim Civilne zaštite Republike Srpske jutros je iz Turske krenuo za Srpsku, nakon što su deset dana učestvovali u traženju stradalih u zemljotresu koji je pogodio tursku pokrajinu Kahranmanmaraš, rekao je Srni zamjenik direktora Civilne zaštite Nenad Ćuk.
Punih deset dana smo bili na terenu i radili na pretraživanju ruševina i pronalaženju žrtava razornog zemljotresa – rekao je Ćuk
Ćuk je naveo da Spasilački tim upravo kreće iz Turske sa sedam vozila, te da su svi spasioci dobro.
Ne znam kad ćemo stići. Sada krećemo polako i u koloni – rekao je Ćuk.

Srpski spasioci su u Tursku otputovali 7. februara kako bi pomogli tamošnjim spasiocima i stanovništvu u potrazi za preživjelima.
Snažni zemljotresi magnitude 7,7 i 7,6 stepeni po Rihterovoj skali pogodili su tursku pokrajinu Kahranmanmaraš 6. februara. Dodatnih nekoliko stotina potresa osjetilo se u susjednim zemljama, najsnažnije u Siriji.

Prema posljednjim podacima, usljed zemljotresa poginulo je više od 39.000 ljudi, od čega u Turskoj najmanje 31.500, a u Siriji 8.500.

Izvor: Srna

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: