Šokantne informacije iz istrage o aferi “Kiseonik”

Istraga u aferi “kiseonik” koju pod komandom Specijalnog tužilaštva provode pripadnici Mupa Republike Srpske došla je do šokantnih otkrića koja su iznenadila i najiskusnije među inspektori ma, piše portal BN.

Pregledom poslovnih knjiga i dokumenata preduzeća TGT Tehnogas nepobitno utvrdili da je cisterna TGT-a sa 14 tona industrijskog kiseonika polovinu prevezla na Univerzitetsko klinički centar, a pola u livnicu Novi Jelšingrad!

Ovo je do sada i najdirektnija potvrda da je uvožen i distribuisan tehnički kiseonik, ali i da je bahatost odgovornih bila tolika da se nisu ni trudili da to prikriju.

Izvor blizak istrazi tvrdi kaže da je u početku istrage bilo dosta skeptičnih inspektora, tužioca i ljudi iz struke koji nisu mogli da povjeruju da bi bilo ko bio u stanju ili u mogućnosti da izvrši takva krivična djela, ali na kraju su činjenice i dokazi iznenadili i najiskusnije među njima, koji su se tokom radnog vijeka nagledali svakakvih vrsta zločina.

Pored toga što je kisik za livnice i varioce upotrebljavan na UKC kao medicinski, istraga je otkrila da se kralo i na industrijskom kiseoniku, jer su polovinu cisterni, koje su dijelili sa Jelšingradom, upisivali u knjige kao punu cisternu.

Izvor: BN

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: