KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA

Igor Radojičić je rođen 1966. godine u Banjoj Luci. Po zanimanju je magistar elektrotehnike. Osnovnu i srednju školu završio je u Banjoj Luci kao najbolji učenik generacije, a Elektrotehnički fakultet 1991. godine takođe u Banjoj Luci, kao najbolji student generacije. ….

KANDIDATI SNSD-a ZA ODBORNIKE U SKUPŠTINI GRADA BANJALUKA

NOSILAC LISTE

Broj 1

Srđan Amidžić rođen je 1980. godine u Banjoj Luci, gdje i danas živi sa suprugom i dvoje djece. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu 2004. godine na odsjeku Poslovna ekonomija, a zvanje magistra stekao je 2008. godine na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Doktorsku tezu odbranio je 2011. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

U zvanje vanrednog profesora na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci izabran je 2017. godine i to za užu naučnu oblast Teorijska ekonomija.

Radio je na više projekata Instituta ekonomskih nauka Ekonomskog fakulteta. Učestvovao je u naučno-istraživačkim projektima, u svojstvu koordinatora projekta, autor je više naučnih članaka iz oblasti finansija i autor jedne monografije.

Biran je za narodnog poslanika u devetom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske za period 2014-2018. godine.

Od 2016. godine je zamjenik gradonačelnika Banje Luke.

Broj 2

Nevena Todorović, specijalista porodične medicine, rođena je 1973. godine u Sanskom Mostu. Medicinski fakultet završila je u Banjoj Luci. Zaposlena je u JZU Dom zdravlja“ u Banjoj Luci od 2000. godine. Obavljala je funkciju načelnika Službe porodične medicine, Pomoćnika direktora za medicinske poslove, a u junu 2019. godine imenovana je za direktora Ustanove. Doktorsku disertaciju odbranila je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Na katedri Porodične medicine Medicinskog fakulteta u Banjoj Luci izabrana je u zvanje docenta. Komora doktora medicine Republike Srpske dodijelila joj je Povelju za organizaciju zdravstvene službe.

Udata je i majka dva sina.

Član je Gradskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata Banja Luka, Savjeta za zdravstvo i Predsjedništva aktiva žena Gradskog odbora. Od 2016. do 2019. godine imala je status odbornika u Skupštini grada.

Broj 3

Nenad Grbić

Nenad Grbić je rođen 1978. godine u Banjoj Luci. Osnovnu i srednju školu završio je u Banjaluci. Kao kandidat SNSD-a za odbornika u Skupštini Grada 2012. imao je individualno najbolji izborni rezultat na našoj listi (5.306 glasova) i kao odbornik sa najviše glasova uopšte, proveo je prethodni četvorogodišnji mandat u Skupštini Grada. Vlasnik je SUR „SPID“ Rekavice Banja Luka, u kojoj zapošljava 25 radnika. U registrovanoj djelatnosti preduzeće obavlja: proizvodnju betonskih blokova, te ugostiteljstvo i trgovinu. U svom opisu navodi i da je humanista i čovjek velikog srca. Oženjen je, i otac je četvoro djece.

Broj 4

Stanislav Palija

Rođen je 10.02.1975. godine. Specijalista je ortopedske hirurgije i šef odsjeka za artroskopiju jedne od naših najuspješnijih zdravstvenih ustanova, Zavoda „Dr Miroslav Zotović“. Spoljni saradnik je na Katedri za hirurgiju Medicinskog fakulteta u Banjoj Luci. Autor je i koautor više od 150 stručnih radova. Pored toga što s velikim uspjehom operiše i liječi ljude, voli da se druži, pomaže i radi za opšte dobro. Davne 1998. godine kao jedan od lidera u studentskim organizacijama priključio se SNSD prepoznavši ideje, energiju i patriotizam koji se tamo baštinio i garantovao opstanak i razvoj Republike Srpske. U zadnje tri godine vrši ulogu šefa Kluba odbornika SNSD u Gradskoj skupštini, gdje daje svoj doprinos jednom od najuspješnijih perioda u razvoju moderne Banja Luke. Učesnik je proteklog otadžbinskog rata od 1993-1995. godine. Oženjen je i otac dvije djevojčice.

 

Broj 5

Svetlana Kutlešić-Stević

 • Rođena sam 02.03.1971. godine u Banjaluci
 • Diplomirala sam na Medicinskom fakultetu u Banjaluci u aprilu 1997. Godine
 • Od 2008. radim u ZFMR „Dr Miroslav Zotović“ u Banjaluci kao specijalista

pulmologije i baromedicine

 • Specijalista pulmologije od 2006.godine
 • Specijalista baromedicine od 2011. godine ( Medicinski fakultet u Beogradu)
 • Autor i koautor sam u preko 40 radova koji su objavljeni u domaćim i stranim časopisima,
 • Član sam Evropske asocijacije pulmologa(ERS),
 • Sekretar sam Udruženja pulmologa RS od 2009. godine
 • Član sam Udruženja pulmologa Srbije i Udruženja za sarkoidozu Srbije
 • Od 2012. godine u ZFMR „Dr Miroslav Zotović“ Šef Odjeljenjapulmološke rehabilitacije.

Magistrirala na Med.fakultetu Banjaluka 2018.godine

 • Udata, majka dva sina.
 • Potpredsjednica Aktiva žena Gradskog odbora Banja Luka

Broj 6

Marinko (Lazo) Umičević rođen 22.10.1957. godine u Banjaluci gdje je završio osnovnu i srednju školu, a potom Tehnološki fakultet u Zagrebu gdje je stekao zvanje inženjer obućarske tehnologije.

Radio je u FO Bosna od 1974. godine, pokrenuo osnivanje Tvornice obuće Bema 2004. godine, te nakon tri godine osnovao i PJ Bema u Mrkonjić Gradu, zapošljavaju 1200 radnika.

Trenutno je zaposlen na mjestu tehničkog direktora Tvornice obuće Bema d.o.o.

Dobitnik je priznanja za privrednu ličnost 2006. godine, te nagrade za menadžera godine 2011, 2014, 2015, 2016. i 2019. godine.

Dobitnik Plakete grada Banja Luka, povodom dana Grada za izuzetno ostvarenje u oblasti privrede i humanosti za 2015. godinu.

Senator Republike Srpske, član glavnog odbora SNSD-a, osnivač i predsjednik KKI Vrbas, veliki borac za ukidanje barijera za lica sa invaliditetom, predsjednik rukometnog Saveza RS.

Broj 7

Aleksandar Buzaković

Diplomirani inženjer elektrotehnike, zaposlen u kompaniji Antekna na poziciji inženjera za razvoj softvera. Elektrotehnički fakultet u Banjoj Luci je završio u roku i od prvog dana radi u struci, te posjeduje zavidno iskustvo. Učestvovao je i vodio je mnogo domaćih i inostranih projekata. Odbornik je Skupštine Grada Banja Luka u aktuelnom sazivu.
Član je SNSD od 2006 godine,Predsjednik je Mladih Socijaldemokrata Banja Luka i član Glavnog Odbora SNSD.

Broj 8

Gordana Lihović

Gordana (rođ. Ćosić) Lihović, inženjer elektrotehnike i magistar poslovne ekonomije, rođena u Banjaluci 06.07.1960.godine. Osnovnu školu pohađala u Laktašima, Gimnaziju i Elektrotehnički fakultet u Banjaluci. Kao inženjer radila na razvojnim projektima u Čajavecu, a potom u Elektrokrajini. Sada, kao direktor JU Dom penzionera Banja Luka posebnu pažnju posvećuje osobama teće životne dobi i nemoćnim licima. Gordana Lihović je osoba koja može i zna da se suoči sa problemima i da iznalazi rješenja. Uvijek spremna da sasluša sagovornika i pomogne koliko je u njenoj moći. Dobitnik prestižnih evropskih nagrada za inovatorsto, aktivno učestvuje u promociji i uspostavljanju institucionalne podrške preduzetništvu žena. Vedra i nasmijana, optimistična i uporna osoba koja svakom poslu pristupa sa dužnom pažnjom, smireno i odgovorno. Udata, majka dvije kćerke, srećna što ima dvije prekrasne unuke.

 

Broj 9

Rankica Pušić

Rankica Pušić, rođena 15.11.1962.godine u Banjoj Luci.

Po zanimanju sam magistar razredne nastave.
Zaposlena sam u JU OŠ „Jovan Dučić“ Zalužani na mjestu direktora škole.Centralna škola u svom sastavu ima i dva područa odjeljenja PO Kuljani i PO priječani.
Uvjek radna i spremna za timski rad,kreativna, inovativna u svom poslu i konstantno radi na ličnom ,stučnom i profesionalnom usavršavanju. Poslovi koje su mi povjereni do sada su ocjenjeni visokom ocjenom od strane građana grada Banja Luka.
Udata sam . Majka sa dva odrasla sina, koji su uspješni i zasnovali svoje porodice.
Baka sam četvoro unučića.

Broj 10

Stefan Kremenović

Stefan Kremenović je rođen 30. decembra 1994. godine u Banjoj Luci. Osnovnu školu “Ivo Andrić” i srednju medicinsku školu  završio je sa odličnim uspjehom, takođe u Banjoj Luci. Trenutno je student šeste godine medicine i jedan od najboljih studenata na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Svoj studentski angažman provodio je kao predsjednik Saveza studenata Medicinskog fakulteta i Studentskog parlamenta. Aktivno se bavi naučno-istraživačkim radom. Tečno govori engleski jezik. Neoženjen.

Broj 11

Nataša Marić Udovčić

Rođena 01.10.1975. godine u Banjaluci.

Osnovnu školu i Gimnaziju završila u Banjaluci.

Diplomirala na Fakultetu za poslovne studije u Beogradu i stekla zvanje diplomirani ekonomista.

Zaposlena u Preduzeću za poštanski saobraćaj RS ad Banja Luka na mjestu rukovodilac službe za nabavku.

Član SNSD od osnivanja.

Udata i majka jednog djeteta.

 

Broj 12

Dragomir Batar

Pomenom prezimena Batar u našem gradu uvijek se pojave dvije asocijacije, preduzetništvo i sport. Ta dva segmenta društvenog djelovanja su odredila i moj život.
Biti borac u ringu ili poslovnoj areni za mene nije samo stvar pobjede već i časti. Istina bilo je i poraza, a iz njih sam izlazio još jači. Na oba borilišta moraš da se boriš za svoju čast, a da ne pogaziš čast drugih. Na oba borilišta imaš one koji te bodre, imaš i tim koji te vodi do pobjede, a imaš i one koji smatraju da mogu bolje i žele te skinuti s pobjedničkog trona. Svako od njih ima mjesto u mom srcu i molitvama, a rezultat tima okupljenog oko moje ideje govori sam za sebe. Objekti i komunalna infrastruktura koje smo izgradili ostaće iza nas kao spomenik jedne generacije koja je znala i mogla.
Još uvijek sam mlad da imam energiju za nove poduhvate, a dovoljno star i iskusan da znam kako projekte dovesti uspješno do kraja.ик

Broj 13

Anja Ljubojević

Rođena 13.11.1995. godine u Banjaluci. Završila OŠ „Georgi Stojkov Rakovski“ i banjalučku Gimnaziju, prirodno-matematički smjer. 2018. godine diplomirala politikologiju na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Trenutno na master studiju na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci.

Član SNSD-a od 2014. godine. Prošla Školu društveno-političkih vještina, MSD Banja Luka 2018. godine. Završila Školu novih lidera SNSD 2019/20. Učesnica nekoliko seminara Centra za kulturu dijaloga, kao debatant Debatnog kluba Gorgije, Gimnazija Banja Luka.

Dugogodišnji gejmer, prati sport. Voli prirodu i životinje. U slobodno vrijeme malteriše, kreči, kosi, kuha i pravi likere.

Broj 14

Zoran Popović

Zoran Popović je rođen 1971. u Banjoj Luci. Završio je srednju Geodetsku školu 1990.godine u Banjoj Luci. Učesnik je Odbrambeno – otadžbinskog rata. Diplomirao je na Šumarskom fakultetu 2000. godine u Banjoj Luci . Radio je na poslovima rukovodioca Sektora privatnih šuma i rukovodioca Šumske uprave u Čelincu, a zatim i posao tehničkog direktora u Šumskom gazdinstvu Banjaluka. Trenutno obavlja funkciju direktora A.D. „Vodovod“ Banja Luka.
Aktivan je član SNSD-a od 2005. godine. Član je Predsjedništva GrO SNSD-a, i član Glavnog odbora SNSD-a. Od oktobra 2017. Obavlja funkciju sekretara Gradskog odbora. Nekada aktivan sportista i košarkaški trener, a danas voli i podržava sve sportske aktivnosti. Oženjen je, otac dvoje djece.

Broj 15

Draško Kremenović

Draško Kremenović je rođen 1968. godine u Banjaluci. Osnovnu i srednju školu završio je u Banjaluci. Po zanimanju je saobraćajni tehničar, te od 1996. godine zaposlen je u tehničkoj službi kompanije M-tel a.d. Učesnik je Otadžbinskog rata od 1992. do 1996. godine, i borac je I kategorije.
Živi sa porodicom u Mjesnoj zajednici Saračica, u kojoj obavlja i funkciju predsjednika od 2016. godine. Na Lokalnim izborima 2012. i 2016. godine izabran je za odbornika u Skupštini grada Banja Luka. Član je Gradskog odbora Banja Luka.
Oženjen je, otac četvoro djece i ponosni je djed troje unučadi.

Broj 16

Mirjana Krčmar

Mirjana Krčmar, diplomirani pedagog, rođena 1983. u Banjoj Luci. U istom gradu završila je osnovnu i srednju školu te 2007. diplomirala pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Banjoj Luci. Od 2007. do 2014. radila kao pedagog u više osnovnih banjalučkih škola. Danas zaposlena u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje. Član je SNSD-a od 2002. godine, potpredsjednica GRO AŽS BL, član Glavnog odbora stranke. Aktivno učestvovala u svim izbornim kampanjama. Organizovala razne društvene i humanitarne aktivnosti u Banja Luci i šire. Timski igrač, uvijek spremna da sasluša sagovornika, samoinicijativna, maksimalno profesionalna. Srećno udata i majka jednog dječaka.

Broj 17

Mladen Šukalo

Prim. dr Mladen Šukalo je rođen 1964. godine u Banjaluci. Završio je Medicinski fakultet, a specijalizaciju iz porodične medicine u organizaciji Queen᾽s Univerziteta iz Kanade i Ministarstva zdravlja Republike Srpske. Dobitnik visokog priznanja „Krst milosrđa“ kao ljekar u proteklom otadžbinskom ratu. Zaposlen u Domu zdravlja Banja Luka od 1996. godine. Kao član Katedre porodične medicine, obavljao je dužnosti Šefa Edukativnog centra od 2008. do 2017. godine. Za organizaciju i pružanje zdravstvene zaštite u Republici Srpskoj, dobitnik je brojnih priznanja i „Velikog pečata Komore doktora medicine Republike Srpske“ kao najvećeg priznanja (najbolji doktor u Republici Srpskoj). Prepoznatljiv je po bezgraničnoj posvećenosti pozivu kojeg obavlja 30 godina i jedan je od najomiljenijih doktora zbog svoje skromnosti, dostupnosti i pažnje koju nesebično daruje pacijentima.

Broj 18

Tatjana Vilendečić

TATJANA VILENDEČIĆ, ROĐENA 10.02.1971. ODRASLA I ŠKLOVALA SE U GRADU NA VRBASU, BANjALUCI. POTIČE IZ UGLEDNE BANjALUČKE PORODICE LjEKARA I PROSVJETNIH RADNIKA. PONOSNA SAMOHRANA MAJKA SINA JEDINCA, KOJI JE TAKOĐE PROSVJETNI RADNIK.
ZAVRŠILA PEDAGOŠKU A AKADMIJU U BANjA LUCI ZA NASTAVNIKA MATEMATIKE I FIZIKE 1995. DEVET GODINA KASNIJE, ZAVRŠAVA ZA NASTAVNIKA ENGLESKOG JEZIKA, 2008 ZA PROFESORA RAZREDNE NASTAVE, A 2012. GODINE ZA PROFESOA ENGLESKOG JEZIKA KNjIŽEVNOSTI. TRENUTNO SE NALAZI NA ZAVRŠNOJ GODINI MASTER STUDIJA RAZREDNE NASTAVE.
SVOJA PRVA RADNA ISKUSTVA STIČE U SADAŠLjOJ OSNOVNOJ ŠKOLO „PETAR KOČIĆ“ KOLA, A OD 1995. GODINE ZAPOSLENA JE U JU OŠ „VUK STEFANOVIĆ KARADžIĆ“ GDJE OD 2010. GODINE USPJEŠNO OBAVLjA FUNKCIJU DIREKORA. TOKOM SVOG MANDATA USPJEŠNO SU SANIRANE OBA ŠKOLSKA OBJEKTA I CENTRALNA ŠKOLA U BORIKU I PODRUČNA ŠKOLA U ČESMI.

Broj 19

Bojan Ljubičić

Bojan Ljubišić, rođen 10. aprila 1981. godine u Banjaluci. Osnovnu i srednju Ugostiteljsko-turističku školu sam završio u svom rodnom gradu. Oženjen sam i otac jednog djeteta.

Bogatu profesionalnu sportsku karijeru gradio sam u nekoliko zemalja. Pored matičnog kluba RK „Borac“ Banja Luka, nastupao sam u klubovima Srbije, Francuske, Portugala i Izraela.

Tokom svoje dugogodišnje sportske karijere ostvario sam brojne uspjehe, među kojima izdvajam titulu najboljeg sportiste Grada Banja Luka za 2019. godinu kao i titulu najboljeg sportiste Republike Srpske za 2019. godinu.

U više navrata i sportskih takmičenja sam ponio titulu najboljeg rukometnog golmana u Republici Srpskoj ,Srbiji i Izraelu.

Pored nekoliko trofeja prvaka i Kupa Republike Srpske, sa RK „Borac“, nosilac titule prvaka BiH u sezoni 2019/2020.

Navijam za Borac!!!

Broj 20

Duško Brkić

Duško (Slobodan) Brkić, rođen 13.3.1964. u Kraljevu, Republika Srbija. Osnovnu kao i srednju školu završio je u Banjoj Luci. Veoma mlad se počeo baviti muzikom, koja je pored porodičnog života, postala opredjeljujuće zanimanje. Vlasnik je ugostiteljskog objekta u banjalučkom naselju Lauš, a stanovnicima ovog grada poznatiji kao “Gera”. Oženjen je i otac dvije kćerke. Osnovni cilj i motiv mu je da svojim životnim iskustvom afirmiše, prvenstveno mlade, a I sve one koji svojim ličnim iskustvom mogu da posvjedoče važnost pravih vrijednosti, a prvenstveno porodice kao osnovne ćelije društva.

Broj 21

Vinka Savić

Vinka Savić rodjena 12.03.1960. godine u mjestu Čitluk, opština Kozarska Dubica. Zivi i radi radi u selu Verići, grad Banja Luka. Bavi se proizvodnjom mlijeka i jedna je od najuspješnijih žena proizvođača na tom polju. Dugogodišnji rad u proizvodnji mlijeka donio joj je veliki broj nagrada i priznanja u oblasti poljoprivredne proizvodnje, a posebno se ističe odlikovanje koje joj je dodjeljeno od strane Predsjednika Republike Srpske. Član je SNSD-a od samog osnivanja stranke, član MO SNSD-a Verići, podpredsjednica koordinatorice aktiva žena, zamjenik predsjednika Savjeta MZ Verići, članica udruženja žena Verićanke, zamjenica predsjednice Upravnog odbora Udrženja žena. Veoma aktivna na svim funkcijama na koje je birana. Podržava sve radne, zajedničke i humanitarne akcije. Udata ima supruga, unuka i snahu sa kojima živi u zajedničkom domaćinstvu.

Broj 22

Miroslav Popržen

Мiroslav Popržen, rođen 1969.godine, po zanimanju nastavnik matematike- fizike i profesor razredne nastave. Oženjen, otac troje djece. Učesnik otadžbinskog rata od 1991.godine.

Na poslovima nastavnika fizike radio sam 20 godina u OŠ „Sveti Sava“ na Laušu. Od 2012. do 2014. godine bio sam direktor OŠ „Branislav Nušić“ u Banjoj Luci, a od 2014. godine pa do danas obavljam dužnost direktora OŠ „Sveti Sava“ u Banjoj Luci. Od 2017. godine pa do danas obavljam dužnost Predsjednika Aktiva direktora osnovnih škola za područje Banjaluke, Čelinca, Kotor Varoša i Kneževa.

Od 2013.godine pa do danas sam član Izvršnog odbora, a kasnije Predsjedništva, Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka,a od2019.godine član Glavnog odbora SNSD-a. Član sam Savjeta za predškolsko,osnovno i srednje obrazovanje GrO SNSD Banja Luka.

Broj 23

Gordana Straživuk

Gordana Straživuk, rođena u Banjaluci. Srednju medicinsku školu i Medicinski fakultet završila u Banjaluci. Zaposlena u UKC RS u Klinici za opštu i abdominalnu hirurgiju kao ljekar specijalista interne medicine. Učestvuje u radu humanitarne ambulante u Banjaluci od njenog osnivanja. Udata. Majka dvije kćerke.

Broj 24

Mladen Ilić

Ilić Mladen, rođen u Banjaluci 1996. godine. Osnovnu i srednju školu, kao i Pravni fakultet završio je u Banjaluci. Po zanimanju diplomirani pravnik. Kao profesionalni fudbaler nastupao je za klubove: FK Borac Banjaluka, FK Krupa Krupa na Vrbasu i FK Kozara Gradiška, sa kojim se takmičio u Premijer ligi BiH. Nakon igračke karijere, preuzeo je funkciju direktora FK Krupa, koju i trenutno obavlja. Tečno govori engleski i njemački jezik, o čemu je dodatno usavršavanje imao u Dablinu i Minhenu.

Broj 25

Goran Malešević

Malešević Goran, rođen 1968 godine u Ključu. Po zanimanju diplomirani mašinski inžinjer. Učesnik Otadžbinsko-odbrambenog rata. Vlasnik privatnog preduzeća koje se bavi trgovinom. Oženjen, otac dvoje djece.

Broj 26

Ljiljana Svjetlanović

Ljiljana Svjetlanović, rođena 27.10.1978.god.u Banjaluci. Osnovnu školu, Srednju Medicinsku i Filozofski fakultet završila u
Banjaluci. Radi kao profesor Engleskog jezika i kao Menadžer. Unazad 20 godina radna mjesta su: Medicinska,Tehnička,
Ekonomska škola a trenutno obavlja funkciju direktora Centra za edukaciju ” Big Ben”. Učesnik je mnogih humanitarnih
aktivnosti. Sarađuje sa školama u RS i nastoji da pruži što više pomoći svima ,a naročito djeci u područnim školama.
Kreativne radionice, učenje stranih jezika, rad na računarima i sve ono što mlade vodi u jedno Moderno doba,  to je njena
osnovna djelatnost. Živi sa porodicom u Centru, Ul.Prvog krajiškog korpusa 25, Banjaluka. Koordinatorica je Aktiva žena
Centar2 . Sretno udata  i majka dvije predivne kćerke, Lana i Sofija, koje se i pored škole uspješno bave sportom , tačnije
karate. Smatra da joj je obaveza da neumorno krči put novim generacijama i da ne posustane. Ne smije da izgubi snagu
braneći interese REPUBLIKE SRPSKE. Voli svoj narod previše, jer bez svojih ljudi čovjek ne može biti sretan.

Broj 27

Saša Kecman

Saša Kecman, rođen 15.07.1987. godine u Banjoj Luci.  Diplomirani trener atletike, instruktor zumbe i penalty box-a sa svim licencama, koji ne prestaje sa edukacijom i proširivanjem svog znanja. Bivši atletičar, reprezentativac i prvak BiH u sprinterskim disciplinama koji je, napustivši atletiku, ljubav prema sportu pretočio u ljubav prema poslu. Proglašen 2009.godine za najboljeg sportistu grada. Vlasnik Kecman studija. Suprug, očuh i budući otac.

Broj 28

Renata Tamburić

Dr Renata Tamburić, rođena 18.11.1983. u Banjoj Luci, diplomirala na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Student doktorskih studija iz kliničke medicine. Neudata. Zaposlena u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske kao specijalista interne medicine i supspecijalista gastroenterohepatologije.’
Poslednjih godina Banja Luka je promjenila imidž, ugled, značaj i stause, Banja Luka je grad prosperiteta, mladosti, života, grad za živjeti! Ostvarimo ubjedljivu pobjedu za gradonačelnika i listu SNSD-a.

Broj 29

Saša Lukić

Rođen  08.06.1976.godine u Banja Luci.
Oženjen, otac dvoje djece.

Diplomirao 2016 godine u Banja Luci sa zvanjem diplomirani inžinjer saobraćaja, 1996 godine završio srednju Tehničku školu u Banja Luci

Privatni preduzetnik od 1998 dodine a 2006 godine osnova sam privatnu firmu u Banja Luci u kojoj i sada uspješno radim na mjestu direktora i voditelja stanice tehničkog pregleda.
Stekao sam i zvanje rukovodioca na poslovima homologaovanja i srefikovanja vozila te diplomu brokera u osiguranju.

Posjedujem vozačku dozvolu A,B,C i E kategorije, rekreativno se bavim sportom ,
Timski sam igrač , veoma sam odgovoran i predan poslu.
Motivacija za poziciju odbornika u skupštini grada je da svojim dugogodišnjem iskustvom i upornošću doprinesem boljem zivotu građana Banja Luke.

ланик

Broj 30

Nenad Milinković

Rođen sam 1971. godine u Banjoj Luci, gdje sam završio osnovnu i srednju Elektro-tehničku školu. Oženjen sam i otac troje djece, te ponosni djed.

Privatni preduzetnik, vlasnik “Milinković” d.o.o. koju sam osnovao 1996. godine kao nastavak porodične tradicije stolarskog zanata. Sjedište firme, koja zapošljava 25 radnika, je u Zelenom viru.

U vlastitom proizvodnom pogonu od preko 1600 m2, zaokružili smo sve proizvodne procese u proizvodnji drvene stolarije i namještaja po mjeri.

Kao preduzetnik, koji u ovom gradu planira da ostane, radi i privređuje zajedno sa svojom porodicom – podržavam mlade koji žele da se usavršavaju, posebno za deficitarna zanimanja.

Sufinansirali smo više obuka za zanimanje lakirera i CNC operatera u drvnoj industriji, te ih i zaposlili u našoj firmi.

Završio sam više edukacija iz oblasti preduzetništva i upravljanja resursima.

Član sam Drvo klastera, udruženja proizvođača namještaja.

Dugogodišnji sam član Gradskog odbora SNSD Banja Luka.

Broj 31

Slavica Ilić

Živim u Banja Luci od 1968. godine, gdje sam završila svoje školovanje. Po završetku obrazovanja radila sam u Medicinskom centru a zatim u J. Z. U. ,, Domu Zdravlja“ odakle sam i otišla u penziju.Majka sam dvoje fakultetski obrazovane djece koja su zaposlena i porodična. Po odlasku u penziju posvetila sam se društveno političkom radu tako da sam prisutna u mnogim institucijama i udruženjima gdje mogu biti korisna, kao što su: AKTIV PENZIONERA SNSD, GRADSKI ODBOR CRVENOG KRSTA. GRADSKO UDRUŽENJE PENZIONERA, CENTAR ZA SOCIJALNI RAD- ZDRAVO STARENJE I DRUGE. Kao osoba sam brižna, spremna da prihvatim odgovornost, komunikativna, da radim samostalno kao i timsom radu.

Broj 32

Aleksandar Šibarević

Je rođen 17.11.1986. godine u Banjoj Luci, sa stalnim prebivalištem u Piskavici. Osnovnu školu “Georgije Stojkov Rakovski” i Elektrotehničku školu ” Nikola Tesla” završio u Banjoj Luci, a
diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu, takođe u Banjoj Luci.
Zaposlen je u kompaniji M:TEL AD na poslovima instalatera. Aktivan je član SNSD – a od 2010. godine, a trenutno obavlja dužnost predsjednika MO Piskavica, član je GO SNSD BL.
Nekada aktivan folkloraš KUD – a Piskavica, a danas obavlja funkciju predsjednika. Oženjen je, i otac dvoje djece ” za sada”.

Broj 33

Dijana Radonjić

Dijana Radonjić , rođena 12.07.1981.god.u Banja Luci.

Na Filozofskom fakultetu završila učiteljski studij i stekla zvanje profesor razredne nastave.

Osnovnu i srednju školu završila u Banja Luci.

Zaposlena u JU OŠ” Petar Kocic” Kola. Udana ,majka dvoje djece. Dugogodišnji član i aktivista Snsd- a.

Broj 34

Dragoslav Topić

 

RADNO ISKUSTVO
•novembar 2018. direktor JU Studentski centar „Nikola Tesla“ Banja Luka
•decembar 2013 – juni 2017. ministar u Ministarstvu rada, zdravlja,
socijalne zaštite i raseljenih u Kantonu 10
•mart 2011. decembar 2013. Rukovodilac organizacione jedinice Muzički
paviljon JP Aquana
• januar 2010. februar 2011. radio na poslovima političkog marketinga u
JP Aquana
OBRAZOVANjE I OSPOSOBLjAVANjE
•Decembar 2015. god. Magistar politikologije za međunarodne odnose. 300
ECTS
•Januar 2010. god. Diplomirani politikolog za međunarodne odnose –
Diplomatiju
•Srednja tehnička škola Banja Luka
•Osnovna škola „Petar Petrović Njegoš“ Banja Luka

AKTIVIZAM U SNSD
-Aktivan član SNSD-a od 1998. godine
-Predsjednik MSD Banja Luka od 2003-2014. godine
-Član Glavnog odbora SNSD-a
-Član Gradskog odbora SNSD Banja Luka
-Predsjednik Rejonskog odbora 5. SNSD Banja Luka

Broj 35

Mišo Kovačević

Rođen 29.08.1983. godine u Banja Luci. Oženjen, otac dvoje djece. Samostalni preduzetnik od 2011. godine, vlasnik ugestiteljskog objekta „ Zlatna Kruna“. Odbornik u Skupštini grada Banja Luka od 2016. godine.