Igor Radojičić  je rođen 1966. godine u Banjoj Luci. Po zanimanju je magistar elektrotehnike. Osnovnu i srednju školu završio je u Banjoj Luci kao najbolji učenik generacije, a Elektrotehnički fakultet 1991. godine takođe u Banjoj
Luci, kao najbolji student generacije.
Postdiplomske studije slušao je i polagao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, a magistarsku tezu odbranio 2001. godine na Elektrotehničkom fakultetu u Banjoj Luci. U zvanje asistenta na Elektrotehničkom fakultetu Banja Luka izabran je prvi put 1991. godine, a u zvanje višeg asistenta 2002.
Kao autor i koautor objavio je jednu knjigu i 14 naučnih radova iz oblasti automatike, biomedicine, obrade signala i teorije haosa, na međunarodnim konferencijama u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Italiji, Austriji, Holandiji i Češkoj Republici.
U političkoj karijeri obavljao je niz dužnosti, od članstva u organima i
Predsjedništu Saveza socijalističe omladine BiH krajem osamdesetih
godina do dužnosti generalnog sekretara i potpredsjednika SNSD-a. U Narodnoj skupštini RS po prvi put biran je za poslanika u mandatu 1998-2000. godine, zatim ponovo od 2002. godine do preuzimanja funkcije gradonačelnika Banje Luke.
U Narodnoj skupštini je obavljao dužnosti šefa i zamjenika šefa kluba
poslanika i predsjednika Odbora za međunarodne odnose. Za predsjednika NS RS prvi put je izabran u februaru 2006. godine, a zatim ponovo novembra 2006. i novembra 2010. godine. Za predsjednika Gradskog odbora SNSD-a izabran je u decembru 2013. godine. Radojičić je nosilac Ordena Svetog Save I reda kojim ga je odlikovao Sabor Srpske pravoslavne crkve, zatim ruskog odlikovanja Medalje Petra Velikog i Medalje za vojne zasluge RS.

Oženjen je i otac dvoje djece. Govori engleski i francuski jezik.