Snsd i Radojičić otkrili adute za predstojeće izbore

Predsjedništvo Gradskog odbora SNSD, s Igorom Radojičićem na čelu, utvrdilo je izbornu listu sa kojom namjerava zauzeti dominantnu poziciju u budućem sastavu gradskog parlamenta.

Listu, očekivano, predvodi Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika i profesor na banjalučkom Ekonomskom fakultetu.

Ipak, na listi su i mnoga iznenađenja i do sada politički neeksponirani mladi ljudi, poput Stefana Kremenovića, jednog od najboljih studenata banjalučkog Medicinskog fakulteta, i politikolog Anja Ljubojević.

Zanimljivo je, inače, da je na listi SNSD čak šest ljekara, među njima i aktuelni odbornici Stanislav Palija, hirurg-ortoped, i dr Snježana Kutlešić Stević, specijalista hiperbarične medicine.

Očekivano, na listi je i Nevena Todorović, aktuelna direktorka Doma zdravlja, ali i još troje ljekara kojima je ovo prvo „vatreno krštenje“ na nekoj izbornoj listi – dr Mladen Šukalo, specijalista porodične medicine, i dvije doktorke sa UKC – dr Gordana Straživuk i Renata Tamburić.

Kad je riječ o već afirmisanim SNSD-ovcima, tu nije bilo posebnih iznenađenja, pa su tako tu Marinko Umičević, direktor „Beme“, Aleksandar Buzaković, elektro inžinjer i predsjednik Mladih SNSD-a, Gordana Lihović i Draško Kremenović, Nenad Grbić, Nataša Marić- Udovičić, Dragomir Batar, Zoran Popović, Mišo Kovačević i Dragoslav Topić.

Kako se može vidjeti, lista je raznovrsna i po stručnim profilima i zanimanjima, pa je na listi i petoro prosvjetara (Miroslav Popržen, Rankica Pušić, Mirjana Krčmar, Dijana Radonjić i Tatjana Vilendečić), ali i penzionerka Slavica Ilić i pjevač i vlasnik kafića Duško Brkić Gera.

Bojan Ljubišić, proslavljeni golman Rukometnog kluba Borac i najbolji sportista Republike Srpske u 2019. godini, jedno je od 35 imena sa kojim SNSD u Banjaluci ulazi u izbornu bitku za odborničke pozicije u Skupštini grada.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: