Snimanje “Kostiju” počinje sljedeće godine

Bosonoga produkcija nastavlja da niže uspjehe! Danas su u Vrnjačkoj Banji, na 42. Festivalu flimskog scenarija, Brana Janković, direktorica Bosonoge produkcije i Dragan Bujošević, generalni direktor Radio-televizije Srbije potpisali Ugovor o koprodukciji drugog dijela trilogije, serije «Kosti». Ovaj Ugovor podrazumijeva finansiranje produkcije projekta «Kosti» od strane RTS-a u iznosu od čak 95% od ukupnog budžeta potrebnog za realizaciju.

«Meso je moj omiljeni projekat i to sam uvijek govorio. Neću reći da je najbolji, ali je definitivno moj omiljeni. Odluku o podršci za snimanje drugog dijela trilogije donijeli smo na osnovu kvaliteta scenarija koji smo pročitali, ali i na osnovu rezultata koje je postiglo «Meso», a koji su nadmašili očekivanja svih nas,» rekao je gdin Bujošević.

Ekipu Bosonoge produkcije predstavili su Saša Hajduković, režiser, Nikola Pejaković Kolja, scenarista i Brana Janković kao producent cjelokupnog projekta.

 

«Da bismo snimili i realizovali «Meso» morali smo da podignemo kredit kako bismo sve finansirali. Od danas se mi nalazimo u jednoj izuzetno komfornoj situaciji koja nam omogućava da se potpuno posvetimo kreativnom radu i od serije «Kosti» napravimo još bolji i kvalitetniji projekat i to ćemo, zahvaljujući podršci RTS-a, sigurno i uraditi. Izuzetno sam zahvalna na ovoj nesebičnoj podršci i povjerenju koje su nam ukazali,» istakla je Brana Janković.

Pripreme za snimanje počinju već u septembru i trajaće sve do kraja godine, a početkom naredne godine počinje i snimanje. Postprodukcija slijedi odmah nakon toga kako bi u sezoni 2019/2020 «Kosti» stigle na male ekrane.

«Velika je čast za jednog reditelja da bude u prilici da čuje ovakve pohvale na temu projekta kojem smo potpuno posvećeni. Ovo su lijepi dani za cijelu ekipu Bosonoge produkcije i za sve one koji su radili na Mesu, jer pored ovog Ugovora, «Meso» je kao nagradu dobilo i učešće na MONTREAL WORLD FILM FESTIVALU što je za nas velika čast. A «Kosti» će biti još bolje, vidjećete,» naglasio je Saša Hajduković, reditelj cijele trilogije.

Prisutnima se obratio i Nikola Pejaković Kolja, koji se u Vrnjačkoj Banji na Festivalu filmskog scenarija osjeća kao kod kuće, jer se u takmičarskom dijelu, pored filma «Meso», nalaze i drugi filmovi čiji scenario takođe potpisuje.

«Zahvalan sam na podršci RTS-a i prepoznavanju značaja ove trilogije, ali sam prije svega zahvalan što imam mogućnost da radim sa ekipom Bosonoge produkcije koja na svim svojim projektima, radi, diše i stvara kao jedan čovjek,» istakao je Kolja.

Film «Meso» biće prikazan večeras, u okviru takmičarskog dijela programa 42. Festivala filmskog scenarija.  Publika će u takmičarskom programu imati priliku da vidi 10 domaćih igranih dugometražnih filmova nastalih u minulih godinu dana, odnosno između dva festivala – „Grande punto“, po scenariju Vanje Hovan, „O bubicama i herojima“ (Nikola Pejaković, Dimitrije Vojnov, Petar Pašić), „Horizonti“ (Svetislav Dragomirović), „Meso“ (Nikola Pejaković), „Nigde“ (Predrag Velinović), „Izgrednici“ (Đorđe Milosavljević, Milan Konjević), „Prokleti pas“ (Dragan Pešikan), „Banditi u potrazi za mamom“ (Kosta Ristić) i „Patuljci sa naslovnih strana“ (Milorad Milinković).

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: