Omiljeno mjesto radnika zaposlenih u Narodnoj skupštini i nekadašnjoj zgradi Vlade RS, za ispijanje kafe na radnim pauzama, sramota je Banjaluke. U neposrednoj blizini lokala ,gdje se pije kafa, u Ulici Prvog krajiškog korpusa, “nikla” je deponija.

Prilazni put novoj zgradi je toliko uništen da “Čistoća” kako poručuju ne može da priđe vozilom. Na prvi pogled i laiku je jasno da prostor, odnosno prilaz zgradi uopšte nije uređen. Postavlja se pitanje ima li ta zgrada uopšte upotrebnu dozvolu, ali to u nekon drugom tekstu.

Fotografije i prepisku sa Komunalnom policijom oko deponije u centru poslao nam je čitalac Dario Sandić koji živi u toj zgradi. Kaže svakodnevno zove komunalnu policiju što zbog smeća, što zbog divlje parkiranih automobila, ali pozivi su uzaludni što mu je potvrđeno i službenim dopisom.

Odgovor Komunalne policije na prijavu deponije:

Povodom Vašeg obraćanja obavještavamo Vas da je izvršen komunalno inspekcijski nadzor vezano za postavljanje kontejnera u ulici Prvog krajiškog korpusa 15, kojim je utvrđeno da je na lokaciji postavljen jedan kontejner, te da se na mjestu gdje su ranije bili kontejneri nalazi manja deponija smeća. U razgovoru sa predstavnicima AD Čistoća Banja Luka je utvrđeno da navedeni nisu u mogućnosti da adekvatno vrše odvoz komunalnog otpada zbog oštećenja pristupnog puta, te da iz tih razloga kamion Čistoće AD ne može prići lokaciji. Predstavnici AD Čistoća su obavijestili Odjeljenje za saobraćaj i puteve Gradske uprave Grada Banja Luka koji su izjavili da će u najkraćem roku izvršiti sanaciju pristupnog puta, nakon čega će Čistoća AD moći da pristupi lokaciji.

Zanimljivo je da vlasnik najnovijeg mercedesa, nema nikakav problem da svog u desetinama, a možda i stotinama hiljada maraka, četvorotočkaša parkira na 5 metara od deponije smeća.

Kako bilo, u centru grada preko puta stare zgrade Vlade čeka se da grad Banjaluka popravi saobraćajnicu, kako bi se odvozilo smeće koje može da izazove zarazu. Do tada, smeće i smrad koji se šire oko novoizgrađene zgrade će da trpe stanari koji plaćaju i Čistoću i komunalnu policiju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: