Službenica Vlade RS osumnjičena za zloupotrebu

Policijska uprava Banjaluka podnijela je izvještaj protiv Milene Grujić, službenice ministarstva rada i boračko invalidske zaštite RS, zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja, falsifikovanjem službenih isprava, te obmanama prilikom dobijanja kredita stekla 200.000 maraka.
Iz PU Banjaluka saopšteno je da se osumnjičena tereti za ukupno 14 krivičnih djela.
– Osumnjičena je u vremenskom periodu od 2015. do jula 2018. godine, obavljajući poslove službenika za obračun ličnih primanja i naknada u ministarstvu Vlade RS, prilikom unošenja podataka u računarsku aplikaciju za obračun plata, vršila korekciju kod obračuna svoje plate. Osumnjičena je unosila različite novčane iznose za svaki mjesec, kao i korekciju svog utvrđenog koeficijenta, čime je protivpravno ostvarila imovinsku korist od oko 64.400 maraka – saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Grujićeva je osumnjičena i da je u vremenskom periodu od 2016. do ove godine, prilikom podnošenja zahtjeva za kredit kod mikrokreditnog društva i banaka iz Banjaluke, dostavljala falsifikovane platne liste o ostvarenim primanjima, te dovela u zabludu službenika da odobre kredit u ukupnom iznosu od oko 145.000

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: