Skupština grada/Olakšice poslovnim subjektima, pomoć građevincima

Skupština grada Banje Luke će na idućoj sjednici, zakazanoj za 24. i 25. juni, pružiti dodatne olakšice poslovnim subjektima pogođenim krizom izazvanom korona virusom, prema kojoj se produžava mogućnost davanja olakšica i za jun, jer ima i subjekata koji ili još ne rade ili imaju ograničen rad.

Ovo je odlučeno na sjednici skupštinskog kolegijuma, u okviru priprema za dvodnevnu sjednicu gradskog parlamenta na kojoj će biti razmotreno 114 tačaka dnevnog reda.

Gradonačelnik Igor Radojičić je rekao da će se na narednom zasjedanju pred odbornicima, između ostalog, naći odluka o davanju mogućnosti građevincima da zbog ekonomskih kretanja mogu da otplaćuju rentu u dužem vremenskom periodu.

Na ovom junskom zasjedanju, pred odbornicima će se naći i više odluka iz oblasti prostornog uređenja, od kojih i parcijalna izmjena regulacionog plana centralne gradske zone u skladu sa ranije usvojenim idejnim rješenjem za tu zonu. Na naredno zasjedanje ide i izmjena regulacionog plana za prostor kasarne Kozara, dio koji se ne koristi, a koji je namijenjen za naučno-tehnološki park.

Odbornici će na 40. zasjedanju razmatrati odluku o dodjeli stipendija, prema kojoj će Grad za narednu školsku/akademsku godinu izdvojiti oko 1,5 miliona KM za stipendiranje učenika i studenata. Takođe, ovom odlukom biće precizirana deficitarna zanimanja i struke za novu školsku godinu.

Gradska skupština treba da da saglasnost za uključivanje vrtića „Anđelak“, kojeg održava Srpska pravoslavna crkva u Banjoj Luci u gradski predškolski sistem.

-Zainteresovani smo da preuzmemo objekat jer je riječ o izvanrednoj lokaciji i objektu sa odličnim uslovima. Tako da bismo dobili još jedan objekat u sastavu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje – kazao je gradonačelnik Radojičić.

Pred parlamentom je i čitav set godišnjih izvještaja o radu kako Gradske uprave i gradonačelnika i Skupštine grada, tako i javnih gradskih ustanova i organizacija, te planovi za 2020. godinu koji su inovirani u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Informacija o sudskom sporu sa „Autoprevozom“ u vezi sa lokacijom u centru grada, takođe će se naći na junskoj sjednici.

Na dnevnom redu predstojeće sjednice su i 22 odluke o produženju perioda zakupa poslovnih prostora udruženjima pod posebnim uslovima.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI