„Škola arheologije“ na Kastelu

Započelo je čišćenje lokaliteta Dvorište dva na tvrđavi Kastel u okviru projekta „Škola arheologije-Kastel 2019“ što će doprinijeti većoj vidljivosti tog arheološkog dobra i privući još više turista u grad na Vrbasu.

„Škola arheologije – Kastel 2019“ biće održana do 2. novembra na Kastelu. Projekat realizuju Muzej Republike Srpske i Društvo arheologa Republike Srpske, u saradnji sa Filozofskim fakultetom Univerziteta u Banjoj Luci, Filozofskim fakultetom Univerziteta Istočno Sarajevo, a sufinansiran od strane Grada Banja Luka.

Projektom je predviđen nastavak radova čišćenja lokaliteta u Dvorištu II, te predavanja iz oblasti arheologije i zaštite kulturnih dobara u Muzeju Republike Srpske.

„Realizacija je zamišljena kao proces edukacije studenata prve godine Odsjeka za istoriju oba univerziteta, dok su predavanja u Muzeju RS javnog karaktera, namijenjena za sve zainteresovane ali i zaposlene u republičkim i gradskim institucijama koje se bave kulturnim nasljeđem, kao i nevladinom sektoru“, saopštili su iz Muzeja RS.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI