Sjedio sa žrtvom pa ga ubio i bacio u bunar

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su Bogdana V. iz Laktaša i Dejana P. iz Prnjavora zbog ubistva Laktašanina Rajka Veselića (76), čije nestanak jutros prijavljen u 10 časova, saznaje “Glas Srpske”

Policijska uprava Banjaluka saopštila je da B.V. terete za teško ubistvo, a D.P. za pomaganje u izvršenju krivičnog djela.

“Glas Srpske” saznaje da se ubistvo desilo u selu Koljani, a da su osumnjičeni Bogdan V. i žrtva Veselić prije zločina čak zajedno sjedili i pili.

– Osumnjičeni Bogdan V. je nakon zločina žrtvu bacio u bunar kako bi prikrio tragove. On je u policiji nakon hapšenja priznao da je starca bacio u bunar. On je hapšen i ranije zbog krađe. Dejan P. pomogao mu je u zločinu, ali se njegova tačna uloga još ispituje – rekao je izvor blizak istrazi.

Nestanak starca prijavila je kćerka, a policija je veoma brzo pronašla mrtvo tijelo Veselića i otkrila vinovnika zločina.

– Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 26. januara identifikovali su i lišili slobode lice inicijala B.V. iz Laktaša zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo teško ubistvo. Lišeno je slobode i lice inicijala D.P. iz Prnjavora zbog osnova sumnje da je pomagalo u izvršenju ovog krivičnog djela”, navedeno je iz Policijske uprave Banjaluka.

U saopštenju se navodi da je Policijskoj stanici Laktaši, danas u 10 časova, prijavljennestanak lica R.V. iz Laktaša, nakon čega su na lice mjesta upućeni policijski službenici PU Banjaluka i Jedinice Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova RS, koji su pomogli u pronalasku beživotnog tjela lica R.V.

U polciji su rekli da je u toku kriminalistička obrada lica, a osvemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Više detalja biće poznato nakon što se završi uviđaj i istraga.

Izvor: Glas Srpske

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI