Sjajan start šampiona! U Boriku savladali Sanu i Zagreb

Igrači Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“ uspješno su otvorili novu takmičarsku sezonu u NLB ligi u kojoj brane pobjednički trofej kojeg su osvajali šest posljednjih godina.

Banjalučani su na premijeri, koja je odigrana u Sportskoj dvorani „Borik“, savladali uvijek neugodnu ekipu Sana Sarajevo sa 70:65 (po četvrtinama: 15:12, 18:15, 20:23, 17:15).

Ovim trijumfom igrači „Vrbasa“ su samo potvrdili sve ranije prognoze kako će i ovog puta biti glavni pretedenti za još jedno šampionsko slavlje u ovom regionalnom takmičenju.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su: Vlado Švraka sa 32 poena, te Ademir Demirović sa 25. Ostale poene dali su: Pero Kuzmanović 6, Nenad Ritan 4 i Elvir Modronja 3. U poraženoj ekipi po 15 poena postigli su Hazim Orlić i Asmir Vehabović.

U drugoj utakmici prvog kola NLB lige pobjedu su ostvarili igrači Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“. Ovog puta bili su kudikamo bolji rival od Zagreba kojeg su na kraju savladali sa ubjedljivih 79:56 (po četvrtinama: 21:10, 21:18, 18:12, 19:16).

Tako su Banjalučani sa dva trijumfa sjajno otvorili novu sezonu u regionalnom takmičenju. Poene u okršaju sa timom iz Hrvatske postigli su: Igor Ignjatović 16, Elvir Modronja 18, Ademir Demirović 18, Slavko Šimić 8, Nenad Ritan 4, Biljana Nedić 2, Pero Kuzmanović 2, Mufid Čejvan 2, Bojan Brkić 2 i Vlado Švraka 7.

Treba naglasiti kako je Košarkaški klub invalida „Vrbas“ bio odličan domaćin prvog kola NLB lige. Kao i bezbroj puta ranije za sve se pobrinuo neumorni predsjednik kluba Marinko Umičević koji je zaslužio sve pohvale za sjajnu organizaciju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI