Siniša Šakić zvani Kinez oslobođen krivice za ubistvo Slaviše Ćuluma

Siniša Šakić zvani Kinez oslobođen je danas u Okružnom sudu u Banjaluci krivice za ubistvo Slaviše Ćuluma.
Ćulum je ubijen 15. maja 2020. godine u banjalučkom naselju Dragočaj.

Pripadnici Specijalne antiterostičke jedinice MUP Republike Srpske su 28. jula te godine u centru Banjaluke uhapsili Kineza i on se od tada nalazi u pritvoru.
Predsjednik sudskog Vijeća Branislav Jukić je danas donio odluku po kojoj je ukinuo pritvor Šakiću i on će danas biti pušten na slobodu.

Optužnica protiv Šakića potvrđena je u martu 2021. godine, a suđenje je počelo 24. maja te godine i završeno je nakon skoro dvije i po godine.

Iznošenje završnih riječi u ovom slučaju trajalo je časovima, i održano je na posljednja dva ročišta, gdje su tužilaštvo i odbrana uvjeravali da su dokazali krivicu, odnosno nevinost optuženog.

Slaviša Ćulum je ubijen 15. maja 2020. godine na lokalnom putu nedaleko od porodične kuće u mjestu Dragočaj kod Banjaluke, nedugo nakon što je izašao iz zatvora.

Ubice su mu napravile sačekušu, dok je svojim automobilom išao prema gradu, i u njega ispalili 22 hica.
Od zadobijenih povreda on je preminuo na licu mjesta. Ovo je bilo jedno od najbrutalnijih ubistava tih godina na području banjalučke regije. Nakon toga uslijedilo je više policijskih akcija u kojima je uhapšen Šakić u centru Banjaluke. Do danas nije otkriveno ko je druga osoba koja je učestvovala u ubistvu.

U martu 2021. godine Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, podiglo je optužnicu protiv Šakića, a na prvom ročištu se optuženi izjasnio da nije kriv.

Prema navodima iz optužnice, Šakić se teretio da je u dogovoru sa nepoznatom osobom prije 15. maja nabavio motocikl i iskoristio ga za izviđanje lica mjesta na kojem su oštećenog planirali da ubiju, kao i automatsko vatreno oružje i municiju kojim će izvršiti djelo.
Ove osobe su podesnim alatom i preduzetim radnjama prilagodila dvije lokacije na licu mjesta, u Dragočaju, u pošumljenom pojasu pored lokalnog puta koji su koristili za svoje skrivanje i skrivanje motocikla, te za osmatranje i izvršenje krivičnog djela.

U banjalučkom naselju Dragočaj, zaseok Kočići, 15. maja 2020. godine oko 11.15 u zasjedi sačekali su oštećenog Slavišu Ćuluma koji je naišao putem, vozeći svoj automobil, te po vozilu ispalili najmanje 22 hica iz dva automatska oružja.

Ćulumu su nanesene teške i po život opasne povrede, usljed kojih je nastupila trenutna smrt, a ubice su se motociklom udaljili u nepoznatom pravcu.

Kamera sa kuća u bizini snimile su njihov bijeg.

Kinezov advokat Nebojša Pantić je rekao da je zadovoljan izrečenom presudom i ovo je prvo poluvrijeme, očekuje se da tužilaštvo uloži žalbu.

Tužilac Republičkog tužilaštva Snježana Petković rekla je da je iznenađena presudom.

– Bilo je dovoljno dokaza za osuđujuću presudu. Sigurno ćemo uložiti žalbu – rekla je Petkovićeva i odbila da komentariše dalju istragu.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI