Šetači spremite se, Banjalučka transferzala je u nedjelju 22. aprila

Tradicionalna akcija Banjalučka transverzala u organizaciji Planinarskog društva Kozara biće održana u nedjelju 22. aprila.

Polazak je u 9 časova ispred fabrike obuće Bema, staza je duga oko 19 kilometara i završetak je kod planinarskog doma na Šibovima.

Staza je rekreativnog karaktera i pogodna za šetače, rekreativce i planinare. Utvrđena staza Banjalučke transverzale polazi od Beme, preko Rajnerovog vrela, Trešnjika, Banj brda, spuštajući se ka vrelu Vrućica gdje se prelazi viseći most preko Vrbasa i ulazi u kanjon Suturlije iz kojeg staza nastavlja dalje ka domu na Šibovima.

U toku akcije će biti pripremljen kuvani obrok za sve učesnike koji će biti poslužen na kraju puta, na Šibovima oko 15 časova.

– Svi učesnici dužni su sa sobom ponijeti: ličnu kartu, planinarske cipele, kabanicu ili vodonepropusnu jaknu, 1,5 litar vode, lični set prve pomoći i lijekove ukoliko ih neko koristi- rekli su iz PD Kozara i pozvali zainteresovane da se jave na broj telefona: 065/208-507  ili na  adresu: [email protected].

Banj Brdo prohodno

Organizatori poručuju da je staza kroz Rekreativnu zonu Banjaluka prohodna, te da je većina stabla porušenih u olujnom nevremenu na lokaciji transverzale uklonjena.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: