Šesta godina postojanja Roditeljske kuće “Iskra”

Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra” 8. septembra 2022. obilježiće šestu godišnjicu postojanja Roditeljske kuće.
Roditeljska kuća “Iskra” počela je da radi 2016. godine kada su se u nju uselili prvi mali korisnici iz Zvornika i Modriče, a od tada je u njoj “dom daleko od kuće” pronašlo 156 porodica,
Kuća je izgrađena na inicijativu Udruženja roditelja “Iskra”, a služi za besplatan smještaj roditeljima i djeci koja se na Odjeljenju hematoonkologije liječe od malignih bolesti.
Osim besplatnog smještaja djeca i roditelji u Kući dobijaju stručnu psiho-socijalnu pomoć i podršku roditelja sa iskustvom liječenja maligne bolesti.
U šest godina postojanja u Roditeljskoj kući su realizovane brojne akcije, projekti i različite radionice, a za djecu osnovnoškolskog uzrasta od 2017. godine organizovana je nastava što im omogućava da nakon završetka liječenja nastave redovno školovanje sa vršnjacima.
Naša roditeljska kuća je i mnogo više od gorenavedenog. Njena vrijednost je i u toplini kojom odiše. U veselom dječjem žamoru koji se čuje iz igraonice. U zvuku točkova bickala i trotineta koji jure njenim hodnicima. U opuštenoj djeci koja ne misle na braunile, lumbalne punkcije, terapije… U nasmiješenim roditeljima, u porodici na okupu.
Saznanje da dijete boluje od raka u momentu mijenja život cijele porodice. U toj teškoj životnoj situaciji Roditeljska kuća je mjesto na kojem će dobiti pomoć, razumijevanje, utjehu, snagu i toplu ljudsku podršku, ali i trenutke radosti kada im je sreća najpotrebnija.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI