Servis psihološke podrške studentima

Filozofski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci i Društvo psihologa Republike Srpske su 07.04.2020. godine potpisali Memorandum o saradnji kojim se pokreće servis pružanja psihološke podrške studentima Univerziteta u Banjoj Luci tokom trajanja epidemiološke krize.

Ovim sporazumom je predviđeno da studenti Univerziteta u Banjoj Luci koji se suočavaju sa određenim poteškoćama i izazovima psihološke prirode mogu besplatno i na jednostavan način da potraže i dobiju podršku od sertifikovanih psihoterapeuta koje okuplja Društvo psihologa RS-a. Studenti mogu da potraže podršku svaki dan od 09.00-22.00 preko telefona 065 464 555 ili maila: [email protected] nakon čega će ih koordinatorica povezati sa psihoterapeutom.

Obzirom na okolnosti kojima smo trenutno izloženi, očekivano je da će mnogi od nas osjetiti uznemirenost, napetost, strah; usamljenost i bespomoćnost; razdražljivost, bijes i agresivnost; probleme sa koncentracijom i učenjem; probleme u organizaciji i strukturisanju vremena; fizičke znake uznemirenosti; nesposobnost komunikacije sa bližnjima; poteškoće u obavljanju svakodnevnih aktivnosti itd. U takvim okolnostima i sa takvim ili drugim poteškoćama, ohrabrujemo naše studente da nas kontaktiraju i potraže psihološku podršku. Probleme psihološke prirode ne treba zanemarivati ili izbjegavati, oni zaslužuju pažnju kao i fizičke poteškoće, te je stoga važno bez predrasuda i odlaganja potražiti pomoć stručnjaka.

Trajanje ovog servisa će zavisiti od trajanja i posljedica pandemije, ali nije ograničemo na trajanje vanrednog stanja, budući da brojni problemi psihološke prirode traju ili čak i nastanu nakon problematične spoljašnje situacije.
Odluku o pokretanju ovog servisa su podržali rukovodeći organi Univerziteta u Banjoj Luci, Filozofskog fakulteta koji obrazuje psihološki kadar, te Društva psihologa RS koje okuplja i zastupa diplomirane psihologe.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: