Sedma titula za KKI Vrbas, Demirović MVP NLB lige

Košarkaški klub invalida Vrbas pobijedio je u finalu NLB lige reprezentaciju Srbije sa 81:58 (24:13,22:15,21:13,14:17) i na ovaj način su po sedmi put postali osvajači regionalnog takmičenja.

Sve čestitke zaslužuju igrači: Igor Ignjatović, Điro Sandro, Đakomo Tosato, Dražen Duvnjak, Pero Kuzmanović, Elvir Modronja, Ademir Demirović, Ante Štimac, Nenad Ritan, Biljana Nedić, Vlado Švraka, Mufid Čejvan, Bojan Brkić, Slavko Šimić, Dragan Sikima, trener Aleksandar Vranješ i njegov pomoćnik Goran Matić.

Velike zasluge pripadaju i neumornom predsjedniku kluba Marinku Umičeviću koji je sve uspješno organizovao za nesmetano učešće na turniru NLB lige u Kamniku, a igrači su mu uzvratili šampionskim peharom.

Vrbas je u finalu vodio sve vrijeme i u svemu nadigrao reprezentaciju Srbije koju očekuje nastup na Prvenstvu Evrope. Pehar i prelazni pehar prvi je podigao kapiten Igor Ignjatović. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Ademir Demirović sa 28 poena koji je ujedno izabran za MVP za ovu sezonu. Vlado Švraka dao je 18, sjajan je bio i Đakomo Tosato sa 19 poena, a u poraženoj selekciji Elvis Fakić je ubacio 26 poena.

Na kraju je izabrana idealna petorka u kojoj su dvojica igrača KKI Vrbas: Pero Kuzmanović i Ante Štimac te Enes Musić (Slovenija), Elvis Fakić (Srbija) i Ramo Rekanović (Una Sana).
Za 7.mjesto: Zagreb – Zadar 63:25
Za 5.mjesto: Una Sana – Sana 68:62
Za 3.mjesto: Slovenija – Zmaj 74:59
Finale: Vrbas – Srbija 81:58
Konačan plasman
1. Vrbas
2. Srbija
3. Slovenija
4. Zmaj
5. Una Sana
6. Sana
7. Zagreb
8. Zadar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: