Sedam sportskih klubova dobilo prostorije u SD Borik

Sedam sportskih kolektiva iz Banjaluke večeras su potpisali ugovore o korištenju prostora u Sportskoj dvorani “Borik” pod posebnim uslovima.
Ugovore sa Sportskim centrom “Borik” potpisali su predstavnici Rukometnog kluba Borac, Ženskog rukometnog kluba Borac, Košarkaškog kluba Borac, Ženskog košarkaškog kluba Orlovi, Odbojkaškog kluba Borac, Univerzitetskog odbojkaškog kluba BL Volej i Košarkaškog kluba invalida Vrbas

Nenad Talić direktor SC Borik istakao je da će klubovi imati simbolične uslove po kojima će mjesečno prostorije plaćati između 20 i 30 KM, a sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške Gradske uprave Banjaluke.

– Večeras smo ovdje zbog podjele poslovnih prostorija pod posebnim uslovima klubovima koji imaju najbolje uspjehe, koji imaju veliki broj termina u našem Sportskom centru i koji će poslužiti na adekvatan način. To su prostori koji su bili neuslovni, mi smo ih sredili i omogućili da ih klubovi mogu koristiti na više načina. Radi se o desetak i više kvadrata koje će klubovi plaćati 20, 30 maraka mjesečno. To je način na koji grad pomaže klubovima. To ne bismo mogli uraditi da Grad nije odlučio da dodijeli ove prostore i mislim da je to velika podrška za budžete klubova – rekao je Talić.

Gradonačenik Banjaluke Igor Radojičić istakao je da je samo jedan dio podrške koju grad pruža sportistima.

– Ovo je samo jedan detalj u ukupnoj slici. Naša namjera je da podržimo sportske klubove. Detalj, po detalj, svi oni koji treniraju u “Boriku” ili “Obilićevu” mogu vidjelti da se dobija nova energija u Boriku. Naš sportski centar dobija nove uslove, dobili smo jednu novu dvoranu, planiramo još dvije, na Starčevici i Laušu. To će značiti rasterećenje svim klubovima, posebno u špic terminima – rekao je Gradonačenik Banjaluke.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: