Saobraćajni znakovi na meti vandala

Više od 340 saobraćajnih znakova i ostale saobraćajne signalizacije uništeno je lani na gradskom području, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.
Prema njihovoj evidenciji, tokom prošle godine je uništeno ili teško oštećeno više od 300 saobraćajnih znakova, 10 saobraćajnih ogledala, šest svijetlećih saobraćajnih znakova, dok je 30 oznaka za autobuska stajališta u potpunosti uništeno.

– U proteklom periodu pojačan je trend namjernog uništavanja i oštećenja vertikalne saobraćajne signalizacije, pri čemu, pored materijalne štete dolazi i do narušavanja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. Budžet grada je zbog ovoga pretprpio štetu od 80.000 KM – isitiču u Odjeljenju.
Kako ističu, saobraćajna signalizacija se uništava na brojne načine, od ispisivanja grafita, rušenja, pa sve do lomljenja i totalnog uništavanja. Pored toga, u nekoliko slučajeva je dolazilo i do krađe saobraćajnih znakova.

– I pored brojnih upozorenja i apela, ova pojava nema tendenciju opadanja, a posljedice ovog vandalskog ponašanja mogu biti tragične, jer se neovlaštenim uklanjanjem, oštećivanjem i uništavanjem saobraćajnih znakova, ugrožava bezbjednost svih učesnika u saobraćaju te može doći do saobraćajnih nezgoda i tragičnih posljedica – upozoravaju iz nadležnog odjeljenja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: