Saobraćaj bez zastoja

U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH saobraćaj se odvija bez zastoja, po suvim i mjestimično vlažnim i klizavim kolovozima, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina moguć je odron zemlje i kamenja na kolovoz.
Iz Auto-moto saveza Republike Srpske saopšteno je da će danas, zbog miniranja stijenskog materijala, od 11.30 do 14.30 biti privremeno obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Šipovo-Kupres (Novo Selo).

Zbog oštećenja mosta zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 10 tona na mostu Kralja Aleksandra, preko rijeke Lim, na dionici magistralnog puta granica Brodar-Rudo, a za ostala vozila se ograničava brzina kretanja preko mosta na 20 kilometara na sat.

Izmijenjen je režim saobraćaja na putevima Bijeljina dva-Ugljevička Obrijež, Crna Rijeka-Ugar zbog sanacije i farbanja tunela Ugar, Ivanjska-Šargovac, u Trnu na silasku sa nadvožnjaka, Čelinac-Kotor Varoš i Čelinac-Ukrina, Rudanka-Doboj jedan, Rudanka-Doboj, Gradiška-Nova Topola, Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Šipovo-Novo Selo, Jezero-Šipovo.
Od osam do 15 časova dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja, zbog deminiranja, na dionici Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom na putevima Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, kao i na regionalnom putu Bistrica-Podgrab.

Jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se, zbog klizišta, odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Vangabaritni teret će se kretati na putevima Stanić Rijeka-Karuše, Stanić Rijeka-Granični prelaz Brod, a vozači treba da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih osoba iz pratnje.
Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku 238 na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn, jer nema dozvoljenu nosivost za realna saobraćajna dinamička opterećenja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Zbog zamjene dilatacije na mostu na dionici auto-puta A-1 Visoko-Kakanj, saobraća se dvosmjerno-suprotnom trakom od zone radova.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica više nema obustava saobraćaja, tako da se i tokom noći saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji VakuF zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a noću se saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Aktuelni su radovi i na putevima Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), Živinice-Stupari (kod kamenoloma), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica), Kalesija-Sapna, Priboj-Teočak i Lukavac-Banovići.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Izvor: Srna

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI