Sanirana Ljevčanska ulica na Petrićevcu

Uprkos aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, ovih dana je uspješno okončana sanacija Ljevčanske ulice na Petrićevcu, koja je, zbog preusmjeravanja saobraćaja tokom izvođenja radova na izgradnji puta u pravcu Motika, pretrpjela značajhna oštećenja.
-Nakon završetka radova na izgradnji Ulice Kralja Aleksandra I Karađorđevića izvršena je sanacija Ljevčanske ulice, koja je za vrijeme izvođenja radova služila kao obilaznica, te je usljed velikog saobraćajnog opterećenja u značajnoj mjeri oštećena – kažu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Izvršena je zamjena slabonosivog tla i ugradnja tampona, nakon čega je urađeno asfaltiranje saobraćajnice u punom putnom profilu, u ukupnoj dužini oko 600 metara. Radovi su izvedeni u okviru redovnog održavanja gradskih asfaltnih saobraćajnica, a vrijednost investicije iznosi oko 100.000 KM.
-Poslije sanacije Ljevčanske ulice, u ovom dijelu Petrićevca, ostalo nam je da saniramo Banijsku ulicu i to poslije izgradnje kanalizacije, kako smo to ranije dogovorili sa mještanima – kažu u resornom odjeljenju.

U izgradnju Ulice kralja Aleksandra I Karađorđevića uloženo je više od dva miliona KM, a dotrajalu saobraćajnicu zamijenio je savremen put širine od šest metara, sa obostranim trotoarima, fekalnom i oborinskom kanalizacijom, novim vodovodom, kao i javnom rasvjetom.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI