Šampioni traže kraj takmičenja i finalni turnir NLB lige

U Košarkaškom klubu invalida „Vrbas“ još čekaju na koji će način biti okončana tekuća sezona u Premijer ligi BiH. Banjalučani se nalaze na prvom mjestu i imaju dvije pobjede više u odnosu na najbliže pratioce i s toga smatraju da je već bio trenutak da se KKI „Vrbas“ proglasi šampionom, što bi im bila šesta uzastopna titula.

Za nas je najvažnije da su nam svi igrači živi i zdravi. Što se tiče tekuće sezone očigledno da se mnogi nadaju kako će zbog pandemije biti ugašen Košarkaški klub invalida „Vrbas“, kako bi neki klub iz FBiH preuzeo primat kada je u pitanju košarka u kolicima. Ovim putem svima poručujemo da od toga nema ništa, mi ćemo i dalje nastaviti da radimo i da osvajamo nove trofeje. Zato smatramo da što prije treba da se Vrbas proglasi šampionom, jer su to igrači na terenu i zaslužili – kaže se u saopštenju KKI„Vrbas“.

Kada je riječ o NLB ligi i tu je banjalučki klub na pragu sedme uzastopne titule, a poznato je kada bi trebalo da se odigra završnica.

Dobili smo obavještenje da je 26. septembra u Ljubljani planiran finalni turnir. Do tada će se pratiti dešavanja po pitanju problema sa korona virusom, i ukoliko bude sve kako treba onda će se u tom terminu održati završnica i svi se tome radujemo kao i rekordnoj sedmoj titulu – poručuju iz KKI „Vrbas“.
Dobro je poznato da su Banjalučani u maju trebali da nastupe na jakom turniru u Sankt Peterburgu čiji je pokrovitelj predsjednik Rusije Vladimir Putin.

– Sve je prolongirano za avgust i mi se nadamo da ćemo nastupiti na ovom turniru gdje će se pojaviti ukupno 12 najjačih ekipa košarke u kolicima. Očekujemo da ćemo dobiti pomoć od srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović kao i Vlade Republike Srpske. Bila bi velika stvar da se pojavimo u rodnom gradu ruskog predsjednika Vladimira Putina, jer bi se pobratimili sa klubom iz Sankt Peterburga, a ovaj grad bi se pobratimio i sa našom Banjalukom, dok bismo stupili u vezu sa našim predstavništvom u Moskvi. Nadamo se da ćemo dobiti potrebnu novčanu pomoć, a ukolikom ona izostane mi ćemo na put krenuti pješice – kažu u KKI „Vrbas“.

Iz KKI „Vrbas“ još su naglasili kako će se kvalifikacioni turnir „Evrolige 2“ koji je bio predviđen za mart, odigrati na jesen tekuće godine. Takođe su iz kluba poručili kako su ovu pauzu iskoristili da obave popravku kolica.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI