Šampioni ostaju Šampioni/ KKI Vrbas ponovo prvak BiH

Igrači Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“ deklasirali su ekipu „Una Sana“ iz Bihaća sa 81:47 (19:17, 24:4, 20:10, 18:16) i na ovaj način su „ovjerili“ titulu u Ligi BiH. Ovo je ujedno četvrti uzastopni naslov Banjalučana u elitnom društvu i samo su potvrdili da su daleko bez premca, ne samo kada je u pitanju takmičenje u BiH već i u cijelom regionu.

Gosti iz Bihaća kakav-takav otpor pružili su u prvoj četvrtini u kojoj je domaćin vodio sa 17:6, ali se na mini pauzu otišlo sa 19:17. U nastavku su se razigrali Banjalučani koji su najveću prednost imali u 33. Minutu kada su vodili sa 36 razlike, 71:35.

Vlado Švraka sa 20 poena bio je najefikansiji u timu „Vrbasa“. Ostale koševe dali su: Mufid Čejvan 19, Ademir Demirović 18, Elvir Modronja 12, Ante Štimac 8, Bojan Brkić 2 i Slavko Šimić 2 poena.

– Malo sam se pribojavao ovog susreta, jer ekipa nije imala dovoljno vremena za odmor poslije učešća na fajnal-foru Evrolige u Španiji. Ipak, zabilježili smo vrijednu pobjedu protiv neugodnog rivala zbog kojeg smo prošle sezone ostali bez trofeja u Kupu BiH. Čestitam igračima na ovom trijumfu i na novoj šampionskoj tituli – izjavio je Marinko Umičević, predsjednik Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: