Šampione Balkana dočekali samo roditelji

Zlatna ekspedicija karatista iz Istanbula, u podne se vratila u Banjaluku. Na parkingu u krugu Kampusa univerziteta dočekali su ih roditelji i drugari iz kluba. Tri zlata i dva srebra sa Balkanskog prvenstva nisu bila dovoljan pokretač Banjalučanima da šampione dočekaju kao dolikuje. Skromni kao i kada su u okrnjenom sastavu krenuli na takmičenje u Istanbul, mali šampioni su poručili, tek ćemo da osvajamo medalje.

Zlatne medalje osvojili su Anđela Stojić, Danilo Jeličić i Lukas Kandić dok su se srebrnim medaljam okitili Sanjin Brus i Milan Leper.

U izjavi za blmojgrad portal, Boris Popović trenek KK Energija je rekao:

Naši karatisti dostojanstveno su predstavili svoj grad, RS i BiH. Zahvaljujemo se načelniku društvenih djelatnosti koji je sa saradnicima dočekao šampione i nadamo se da se u budućnosti više neće dešavati da takmičara ne odu na takmičenje zbog nedostatka razumijevanja, a tek onda sredstava. Zahvalio bih se svim roditeljima bez kojih ovaj uspjeh ne bi bio moguć.

Na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu predstavnici klubova iz Republike Srpske ukupno su osvojili 11 medalja. Banja Luka je imala predstavnike iz 5 klubova (Energija, Castra, Bushido, 16 i Sinđelić) koji su još jednom pokazali da se u gradu na Vrbasu trenira dobar karate.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: