Sa lopatom u rukama, Igor Radojičić i Nikola Selaković najavili gradnju na Petrićevcu

Položen je kamen – temeljac za budući objekat dječijeg vrtića i mjesne zajednice na Petrićevcu, u okviru višenamjenskog objekta, čiju je izgradnju pomogla Vlada Srbije.
Prve lopate betona simbolično su istresli
gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković.

Tokom ceremonije, gradonačelnik Radojičić zahvalio se Vladi Srbije na donaciji od oko 1,4 miliona KM, kojom će na Petrićevcu biti izgrađen vrtić za više od stotinu mališana i objekat mjesne zajednice.

Ovaj projekat se realizuje zahvaljujući finansijskoj podršci Srbije u okviru velikog programa za više opština i gradova u Srpskoj i za srpsko stanovništvo u Federaciji BiH. Grad Banja Luka do sada je, vlastitim sredstvima, izgradio ambulantu porodične medicine u kojoj će biti pružane zdravstvene usluge za više od 6.700 pacijenata iz ovog naselja. U nastavku projekta, uz ambulantu, biće izgrađen vrtić i mjesna zajednica, sa salom od stotinu mjesta i više kancelarija.

Generalni sekretar predsjednika Republike Srbije Nikola Selaković rekao je da „Srbiji ne može da bude potpuno dobro ako to može ne podijeli sa Republikom Srpskom.“

Izgradnju vrtića i mjesne zajednice na Petrićevcu izvodi građevinsko preduzeće „Tekton“ i „Građenje Đurić“, a vrijednost ugovorenih radova iznosi 1,7 miliona KM. Radovi bi, po ugovoru sa izvođačem, trebali biti okončani u roku od 300 radnih dana.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI